Åldersbedömningar

Det ständiga ämnet åldersbedömningar på ”unga utländska män som kommit till Sverige utan sina föräldrar” som DN började kalla dem i vintras är såklart aktuellt även idag. SR har granskat Migrationsverket lite

ensamkommande sveriges radio

”I verkligheten är jag 20, här är jag under 18″… Just det, ungefär det som alla normala förstått sen länge. Och det där med att man är barn om man är 17 år och 11 månader på samma sätt som man är barn om man är 10 år skaver rätt mycket, i alla fall hos mig.

SR har gått igenom Migrationsverkets interna granskning

De flesta upplevde att det blev en subjektiv bedömning, som kändes otrygg, en del ville hellre ’fria än fälla’, andra tyckte det var viktigt att vuxna inte bor tillsammans med barn.

Det var nog väldigt få som tyckte det var viktigt antar jag…

Den asylsökande kunde få behålla registrerad ålder den dag han sökte asyl, dagen efter skrivas upp i ålder för att efter flytt till annat boende skrivas ned igen

Upp och ner, upp och ner…

Huvudregeln är att Migrationsverket ska godta den ålder som den asylsökande uppger vid första mötet med en handläggare. Undantaget är de fall där det är uppenbart för var och en att personen är vuxen. Men, någon uttalad måttstock på när någon är uppenbart vuxen finns inte

Jo, vi har märkt att man ska godta den åldern de uppger. Det har varit VÄLDIGT tydligt… (Se inlägg som länkas i slutet)

De senaste åren har över 40 000 registrerats som ensamkommande barn i Sverige. Det är långt fler än till något annat EU-land, och en stor majoritet kommer utan ID-handlingar.

De ska få börja i skolan direkt, de får ett bättre boende jämfört med vuxna asylsökande och framför allt har de en större chans att få stanna i Sverige.

Det leder också till att samhällets kostnader för att ta emot en minderårig asylsökande är mångdubbelt högre än för en vuxen. Bara för boendet skiljer det minst 600 000 kronor per person och år.

Som asylrättshaveristjurister och andra idioter sagt, det finns ingen anledning att ljuga om åldern eftersom det inte finns några extra fördelar, framför allt så har de sagt att man inte har större chans att få stanna…

Ekot har träffat flera vuxna asylsökande som berättar att de felaktigt har sagt sig vara barn för att lättare få asyl. En av dem är Dawood som egentligen heter någonting annat. Dawoods bild är att de flesta gör som han.

– I verkligheten är jag 20, här är jag under 18. Om jag säger att jag är vuxen så kommer de utvisa mig. Självklart tänker man på vad som är bäst för oss, vilka möjligheter och man måste ta det. Det är självklart, man ansöker som under 18.

I verkligheten är han 20 alltså. Polisanmäl för bedrägeri!

Mikael Ribbenvik, operativ chef på Migrationsverket, hänvisar till att det har varit en ansträngd situation för myndigheten i slutet av förra året.

– Det är oerhört allvarligt. Vi har haft ett system här som har tagit emot många människor som behöver skydd. Ibland så har du exakt samma skyddsbehov oavsett om du är 18 eller 19 år. För allmänhetens förtroende så är det viktigt att vi upprätthåller det här asylsystemet.

Beijer, rättschef på Migrationsverket, hävdade i SvD i mars att det görs åldersbedömningar på alla direkt när de kommer till Sverige. Vem av dem har rätt…?

Egor Putilov har arbetat på Migrationsverket fram till förra året. På den enhet där han arbetade fanns vad han beskriver som en oskriven lag om att de som ser ut att vara yngre än 40 år ska bedömas som barn.

Konsekvensen blir att medarbetare skickar ensamkommande som ser ut att vara i 30-årsåldern till HVB-hem för barn.

– Ja, för vi saknade några verktyg. Och främst saknade vi några tydliga riktlinjer från ledningen hur vi ska behandla sådana ärenden. Ja, jag skulle kunna säga att vi skickade 30-åringar till HVB-hem för underåriga, säger Egor Putilov.

Så har alltså åldersbedömningarna funkat. Ser de yngre ut än 40 ska man alltså bedöma dem som barn om de säger de är yngre än 18… Så de saknade några verktyg? Är det möjligtvis ÖGON de saknade? Eller sunt förnuft kanske? Det är alltså rena bedrägerier i enorm skala som begåtts mot Sveriges skattebetalare med Migrationsverkets goda hjälp och vetskap! Och inte en enda polisanmälning…

merit-wager-ensamkommande

Se där ja, det som Merit Wager sa för rätt länge sedan stämde alltså exakt.

Om en handläggare på Migrationsverket som jobbat i många år och bedömt åldrar skulle säga att hälften av de ensamkommande som han mött genom åren har varit äldre, kan det vara så?

– Det blir en filosofisk fråga. Det är klart att det kan vara så. Det kan också inte vara så, säger Mikael Ribbenvik.

Kritik från barnläkare har lett till att systemet med medicinska ålderstester av ensamkommande har havererat, men regeringen har sagt att senast till hösten ska medicinska åldersbedömningar vara igång igen.

Alltså så slänger man ut de fullkomliga IDIOTERNA från barnläkarföreningen från precis allt som har med detta att göra. de är uppenbart inte friska i huvudet någonstans!

Det finns en hel industri som parasiterar på skattebetalarna runt de här så kallade ”unga utländska män som kommit till Sverige utan sina föräldrar”. Dessa människor borde åtalas!

Nu kämpar aktivistiska ”experter” från Malmö Högskola för att mördaren i Mölndal ska få vara under 18 år också. Be dessa charlataner att dra åt helvete istället…

Men visst är det intressant det här med åldersbedömning? Hur gör man när tre män våldtagit en 14-årig tjej? Jo, först lägger man ner det hela utan att ens granska så tjejen själv får överklaga, det leder till att de blir fällda. Det finns dock ännu en intressant passage här

ser äldre ut än vad hon är

Det var inte barnvåldtäkt eftersom hon såg äldre ut. Här finns ålder svart på vitt men ändå så går man på att ”hon såg äldre ut”.

Märkligt att den metoden aldrig används när det gäller ”unga utländska män som kommit till Sverige utan sina föräldrar”? Om det duger i våldtäktsmål trots att ålder finns svart på vitt, varför duger det inte i de fall där uppenbart vuxna män med åldersrynkor och begynnande flint ljuger om sin ålder och påstår de är under 18 år?

”Såg äldre ut än …”, inte direkt metoden man använder på Migrationsverket. Där är det ”ser yngre ut än 40, måste vara ett barn” som gäller… Och om jag får gissa baserat på bristen på information i artikeln om våldtäkten så begicks den av antingen ”unga utländska män som kommit till Sverige utan sina föräldrar” eller av andra asylsökande…

Mer om ”unga utländska män som kommit till Sverige utan sina föräldrar”, en del exempel är så bisarra att man baxnar

Because of the ”unaccompanied children” Sweden is now a bizarre circus

16-åriga ensamkommande Asad

Hur många arbetares skatt krävs bara för åldersbedrägerierna?

Möt 17-åriga Ramish

Bedrägeriet mot skattebetalarna. Mångmiljonbelopp försvinner varje dag!

Det alla förstår att man måste göra men nästan ingen vågar säga

Fritt fram att blåsa Sveriges skattebetalare!

34-årigt ensamkommande barn

Vad händer om man försöker blåsa Försäkringskassan på en halv miljon?

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

98 kommentarer

 1. MiT

   /  06/08/2016

  Aftonbladets kampanj går vidare. Tänk om de åtminstone EN gång faktiskt gjorde något som eventuellt har någon nytta istället för bara en massa dynga? Har man någonsin i världshistorien lyckat komma åt och lösa något problem genom att INTE ringa in det så snävt man kan utan tvärtom, göra kärnan till problemet så stor det bara går att den t o m innehåller alla som aldrig ens har med saken att göra? Den där ”forskaren” i artikeln ger jag inte mycket för, gissar att hon bara är en som producerar ideologi…

  ”Flickor sextrakasseras – redan i lågstadiet”
  https://archive.is/BBLud

  Svara
  • Probe

    /  06/08/2016

   ”Jag har varit aktiv inom Forum för Genusvetenskap sedan starten 2005 och innan dess i den genusvetenskapliga miljö som funnits sedan 90-talet innan Forum blev institutionaliserad. Sedan 2013 är jag temaledare för temat ‘Life course and gendered cultures’ vid Forum för genusvetenskap. ”

   Saxat från hennes CV på Mittuniversitetet. Det får styrka ditt påstående om ideologi.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/08/2016

   Ja, snart så begår de flesta barn på dagis sexuella trakasserier, låt oss vattna ur begreppet lite ytterligare, det borde klassifieras som ett sexuellt övergrepp att födas vaginalt, det har ju också med arvssynden att göra, endast kejsarsnitt duger.

   Skämt åsido. Beroende på hur barnet agerar i sin sexualitet så kan det så klart vara ett tecken på att något inte står rätt till hemma eller på andra håll, men att barn kladdar på andra barn kan också vara ett normalt sätt för dem att upptäcka sig själv och andra, och det kan så klart vara ett ypperligt tillfälle för vuxna att sätta gränser för vad som är ett okej uppförande.

   Har dock ytterst lite med det mystiska och mytomspunna patriarkatet att göra, sunt förnuft räcker, om sådant finns att tillgå.

   ”I en av skolorna som Katja Gillander-Gådin studerat, Jämtlands gymnasium, uppgav dubbelt så många flickor som pojkar att någon försökt dra av dem kläderna, kyssa dem eller tafsat på dem – det senaste halvåret. Fler än dubbelt så många flickor uppgav dessutom att en jämnårig kommenterat deras utseende, kropp eller privatliv på ett sexuellt sätt.”

   Det låter inte speciellt bra. När jag gick på gymnasiet var det några snubbar som fulade sig. Jag kan säga att de fick löpa gatlopp, blev utfrysta, och fick det väldigt knepigt socialt därefter. Men artikeln är flummig.

   ”I en av skolorna som Katja Gillander-Gådin studerat, Jämtlands gymnasium, uppgav dubbelt så många flickor som pojkar att någon försökt dra av dem kläderna, kyssa dem eller tafsat på dem – det senaste halvåret. Fler än dubbelt så många flickor uppgav dessutom att en jämnårig kommenterat deras utseende, kropp eller privatliv på ett sexuellt sätt.”

   Jaha, dubbelt så många, men vad säger det, ge oss riktigt siffror istället. Att man kommenterat någons utseende, kropp, eller privatliv på ett sexuellt sätt är tamefan helt normalt, vi snackar om tonåringar, och är det kompisar som kommenterat eller en potientell intressent? Men att dra av kläderna, tafsa och tvångskyssas är stort aja baja så klart.

   Jag skulle gärna läsa en ickeidologisk rapport på detta tema, för jag är rätt säker på att saker förändrats, och det är klart att den här typen av beteenden hänger ihop med vilken kultur man representerar.

   Abstract och fulltext saknas. Dåligt.
   http://miun.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2%3A575508&dswid=6301

   Däremot så hittar man lite mer enkätfakta här i en äldre rapport, se sidan 12:
   http://miun.diva-portal.org/smash/get/diva2:463626/FULLTEXT01.pdf

   Omkring 5-18% av flickorna har blivit utsatta för olika typer av fysiska trakasserier, för pojkarna gäller 7-17%. Inte hälften som det nästan låter i artikeln. Och det där ”mer än dubbelt så många flickor som killar” som hon skriver verkar inte stämma, kolla själv. Jag vill veta hur många förgripare handlar det om. Jag gissar att det är ett fåtal som utsätter flertalet, men en sådan siffra framgår inte, och är i ärlighetens namn svår att få fram utan övervakningskameror. Men visst vore det intressant att få veta denna siffra?

   Jag hade gärna sett en jämförande rapport från både Djursholm och Tensta, men då börjar det kanske bli lite väl vetenskapligt.

   /Frida

   Svara
   • Rp

     /  06/08/2016

    Det står ju ingenstans vem som drar av kläder osv.. jag har för mig att jag har läst att de flesta av alla övergrepp sker i omklädningsrummet. Vilket åtminstånde på min tid betyder av samma kön.. nuförtiden med alla hbtq satsningar kan man ju ej veta.

    Svara
   • Havre flarnstad

     /  06/08/2016

    OM rfsu får som dom vill löser dom det där men det sexuella på dagis genom knullkojor (ja det är ett gammalt förslag) och berättar anekdoter om hur normalt det är för en 6-åring att låta andra få straffsuga på hans kön efter en förlust i pingis.

    Dom här dårarna vill börja med sexualundervisning på förskolorna och har föreståndare som betalda av våra skattepengar går runt och tycker det är toppen att barn ägnar sig åt sadomasochistiska straff lekar.

    Med en sådan start på skolgången känns det inte långsökt att det fortsätter enda upp till gymnssiet

    P.s den som är nyfiken kan söka på rfsu och sex på dagis

    Svara
  • Dags att sätta ner foten

    /  06/08/2016

   Ja man skulle gärna vilja se undersökningen som deras samarbetspartner gjort som visar att hälften av alla kvinnor sextrakasseras. T.ex. Hur många svarade ja på frågan ”Har någon tittat på dig på ett ovälkommet sätt?” ”Har någon kommenterat ditt utseende?” osv.
   Samt hur många killar / respektive tjejer svarade i undersökningen? I vilka åldersgrupper? Hur gjordes urvalet etc?

   Det står väl klart att det är ytterligare ett radikal-propagandistiskt projekt vi ser. Synd att feministerna utnyttjar offer för dessa brott till att gynna sina egna dunkla syften (mer makt och pengar). Deras idéer kommer nämligen aldrig att lösa problemet eftersom de inte har viljan att identifiera problemets komplexa orsaker, utan bara är intresserad av att sprida deras ideologi, likt en sekt. Detta är skamligt och mycket synd. Det är faktiskt dags att sätta ner foten mot dessa galna idéer.

   En del sanning av Frändén.
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johannafranden/article22893451.ab
   ”Goda kvinnan är bara halva bilden”
   Men vad menar hon med ”Min bekant? Jag ser inte så mycket av honom längre, men rapporter gör gällande att han trivs som förälder. Det blev en dotter förresten. Jag längtar efter att hon ska komma in i trotsåldern.” om den man som påstås blivit manipulerad till att bli far?

   Svara
 2. Senior

   /  06/08/2016

  Det är dylika inlägg som får mig att vilja emigrera…..

  Svara
 3. Under avdelningen ”det där är inget svar” så vinner:

  – Det blir en filosofisk fråga. Det är klart att det kan vara så. Det kan också inte vara så, säger Mikael Ribbenvik.

  WTF?

  Svara
 4. MiT

   /  06/08/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/08/2016
   Svara
  • Jan

    /  06/08/2016

   Det spelar nog ingen roll för Anders L. Han ljuger så gärna. Det är ett misstag att tro att den mannen har någon form av moral bortom det politiskt korrekta.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  06/08/2016

    Twittourets syndrom är ett neuropsykiatriskt funktionshinder som involverar upprepande ogrundade uttalanden eller inlägg på sociala medier, dessa kallas PK-tics. Vokala PK-tics kan också vara ord eller korta meningar, såsom förolämpningar som RASIST, CIS-man eller förklaringar som ”manliga strukturer avkodas bäst med postkolionala studier”.

    Oftast kommer de första ticsen när man nått PK-ålder, i slutet på gymnasiet i form av debattinlägg på FjortisNyheter24, men de kan också debutera tidigare med hjälp av engagerade vänsterföräldrar; (jmfr Veronica Palm), debuten måste dock vara noterad före anställningspapper på Aftonbladet skrivs på för att diagnosen skall kunna ställas.

    I nästan alla länder förutom Sverige brukar syndromet räknas som en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Specifika svårigheter som förknippas med tvångssyndrom kan förekomma, som till exempel känslor av att ”jag måste göra/tänka/säga PK”, men kan också vara ”jag kan absolut inte göra/tänka/säga något som inte är PK”.

    /Frida

    Svara
    • Svenne

      /  06/08/2016

     FjortizNyheterz24, heter det vell… #meh #smh
     Pepp, pepp, PK-pepp på dig, Fridaz!!111!!111!1!
     /Maj-Sven, regnbågsfärgad enhörning

     Svara
    • Rikard

      /  06/08/2016

     Hej.

     Jag är överkänslig för när man använder diagnoser som skällsord, men här visar du verkligen hur man gör, utan att göra någon oförtjänt skada, och mer förtjänt att smädas med ‘twittourettes syndrom’ än Lindberg, ja det skulle möjligen vara Arnstad!

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  06/08/2016

      Jag tycker inte heller att man bör använda sjukdomstillstånd eller brist på utseende för att förolämpa, jag fiskade i all välmening efter nya diagnoskriterier för det beteende som både Arnstad och Lindberg påvisar, och ville självklart inte dra ner någon annan i fallet. 😉

      /Frida

  • Hypocrita

    /  06/09/2016

   Är det meningen att Lindbergs kommentar ska tolkas:
   ”I alla fall som Migrationsverket utrett, har slutresultatet visat att SAMTLIGA ensamkommande varit barn”?

   Svara
 5. MiT

   /  06/08/2016

  SR har tydligen varit framme med suddgummit i artikeln, passagen med han som sa att om de såg yngre ut än 40 år så ska man godkänna dem som barn är borta…

  Svara
  • Intenso

    /  06/08/2016

   Är detta ett exempel på den där ”mörkningen” som de aldrig ägnar sig åt?

   Svara
   • MiT

     /  06/08/2016

    Kolla mitt inlägg på engelska och vad jag skriver i slutet om vad man alltid är tvungen att göra… 😉

    Svara
 6. Frida Gustavlin

   /  06/08/2016

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/somaralnaher/article22959322.ab

  Friskt, äntligen så trillade polletten ned…

  ”I dag startar Aftonbladet artikelserien #InteEnsam. Många svenskar har hört av sig för att dela med sig av sina erfarenheter. Nu väntar vi bara på fler muslimer ska haka på tåget och bli en del av lösningen. Alla muslimer trakasserar inte, men fler muslimer måste vara med och förändra normerna inom islam.

  /Frida

  Svara
 7. MiT

   /  06/08/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  06/08/2016

   Självklart var Gud run Schyman med på listan över kvinnor de vill ha med i historien.
   Vad har hon gjort mer än att vara en partiledare för kommunisterna och numera för könsrasisterna i FI ? Varför har de inte med andra kvinnliga,svenska partiledare i listan om det nu är så märkvärdigt att vara partiledare?
   De andra kvinnliga partiledarna omfattar väl dock inte den rätta vänster- och feministideologin lika tydligt så då räknas dom väl som husnegrer och onkel Tom i (O)rättviseförmedlingens ögon

   Svara
  • Intenso

    /  06/08/2016

   Hmm, om jag redan känner igen väldigt många namn betyder det att jag är inbiten feminist eller att de kanske redan finns ”inskrivna i historien”?

   Kan vara bra att lyfta fram namn men måste det bli så himla skitnödigt.Tror de här tjejerna som tagit fram listan tycker de gjort nåt alldeles förträffligt för mänskl…. kvinnligheten med att ta fram namn som ingen anna har hört talas om. Så är det bara om man inte har ett minsta hum om historien.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/08/2016

   Vilket hästjobb de har gjort, de har tydligen använt sig av det mycket avancerade uppslagsverket Wikipedia, skapat av de två underordnade kvinnorna Jimmy Wales och Larry Sanger, ett uppslagsverk kompilerat av framförallt kvinnor.

   http://www.theatlantic.com/technology/archive/2013/10/90-of-wikipedias-editors-are-male-heres-what-theyre-doing-about-it/280882/

   För det måste vara männens fel att få kvinnor skriver artiklar på Wikipedia, för det har det världsomspännande kraftfältet könsmaktsordningen bestämt. http://www.dn.se/kultur-noje/kvinnoforaktet-speglas-i-synen-pa-teknologi/

   Jag hade, om jag jobbade på politbyrån rasförmedlingsförmedlingen själv nöjt mig med följande länk, https://en.m.wikipedia.org/wiki/Category:Women_in_history

   Men tjejer ska alltid överprestera, och varför då? Jo för att de måste jobba tripelt så hårt för en femtedel av lönen, därför att de är underordnade män. 😉

   /Frida

   Svara
  • Skeptisk

    /  06/08/2016

   Antingen har vi levt i ett patriarkat genom historien och då är det helt naturligt att de flesta som påverkat historien i stora drag är män. Det var de som hade höga ämbeten och bestämde sådant som påverkade stora händelser. Eller så är historien full av kvinnor som haft makt att påverka historien. Och då faller teorin om ett patriarkat där äldre män haft makten. Nånstans får de bestämma sig.
   Sanningen är nog att den offentliga makten var manlig, men bakom varje man med makt stod en kvinna som också drog i trådarna by proxy. Så visst vi skriver in alla fruar i historieböckerna och hur de påverkade historien genom sina män. Då blir det lite svårt att prata om ett allomfattande manligt förtryck.

   Svara
   • T

     /  06/08/2016

    Bakom varje framgångsrik man står en kvinna och mellan dem står mannens fru.
    (Groucho Marx)

    Svara
  • Rikard

    /  06/08/2016

   Hej.

   Det skulle faktiskt vara möjligt att skapa ett klassificeringssystem där etnicitet (härledd i minst fem led), tro, biologiskt kön (kromosom-kontroll), socialt genus (välj ett/stryk de som ej passar) samt sexuell preferens och alternativ funktionalitet är representerade och viktade mot procent av totalbefolkningen.

   På så vis kan vi enkelt få reda på hur många libanesisk-samiska transsexuella pan-amorösa lesbianer med tengriistisk tro och klumpfot som skall finnas i en historiebok. Min gissning är noll, men vad vet jag? Det är ju inte som om det är mitt jobb det handlar om…

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/09/2016

    Låter som BBCs gamla enkät för frilansjournalister när de skickade in artiklar.

    Svara
 8. Ivar L

   /  06/08/2016

  Har ni tänkt på vad tyst det varit om könsobalansen bland svenska helgon. Enbart kvinnliga helgon (två) de senaste 600 åren.
  http://www.svd.se/det-har-har-inte-hant-sedan-birgitta-blev-helig/om/nya-svenska-helgonet

  Är det någon som tror att genusmaffian hade varit tyst om heliga Birgitta (helige Birger?) varit man och helgon nummer två 600 år senare också blivit en man?

  Svara
 9. MiT

   /  06/08/2016

  Kulturchef (vad är det ens?) på UNT kallar alltså Nyheter Idag rasistisk utan minsta belägg och hackar på andra som länkar, Chang blir sur såklart:

  Och skriver det i nån jävla tramsgrupp med barnrumpor på fb

  Och här är resultatet när hon postat det:

  Länken i tweeten ovan är denna, kolla även svar till den tweeten, Kolbjörn ”fästa vid skampålen” Guwallius dyker upp och hänvisar till sin artikel på KIT där han anklagar Chang för att vara för fattig för att ha rätt. Ungefär.:

  Tillbaka till Lindquist som postade ”hat”frågan från Frick igen:

  Nu dyker de upp:

  Tillbaka till ”ursprungstweeten” igen, Chang får inget svar. Förstås…:

  Svara
  • Pelle2

    /  06/08/2016

   Chang Fricks tidning skall hängas ut som en hatsajt men inte en enda av godhetsapostlarna har kunnat leda i bevis att dom har rätt i det påståendet.
   Det närmaste dom kommer är att tidningen grundades av en SD:are och att Chang har kompisar i SD.
   När han blir förbannad och vill ge tillbaka så skriker godhetsapostlarna om hur synd det är om Kristina Lindqvist och vilket hat hon kommer bli utsatt för.

   Jag har aldrig läst Changs tidning så jag vet inte om det har stått något hatiskt i den men bevisbördan ligger hos godhetsapostlarna och inte hos Chang…

   Svara
  • Intenso

    /  06/08/2016

   Borde det inte gå att locka iväg de här nötterna på en Ship to Gaza-skuta. Medelhavet är stort. Namn förslag på båten: Wasa, Andrea Doria eller Lusitania om nån vill ge aktiv hjälp.

   Svara
   • Liten

     /  06/08/2016

    Titanic? Du behöver en stor skuta, och be dem ta omvägen via nordpolen. Det borde iaf finns nåt jävla isberg att träffa.

    Svara
   • Rikard

     /  06/08/2016

    Hej.

    Aniara.
    Tessarakonteres
    Arbuckulis

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
   • Pelle2

     /  06/09/2016

    Du behöver nog inte locka dom att åka med ship to Gaza. Dom skulle väl älska att umgås med sina åsiktsfränder på en sådan resa…

    Svara
  • Jan

    /  06/08/2016

   Något som slår mig är att det är huvudsakligen kvinnor som har möjliggjort massinvandringen av muslimer i Sverige. Och som fortsatt slår ett slag för den. Här i form av ständigt mammalediga Linda Snecker och Christina Höj Larsen. Notera att inte ens 10 procent av läsarna håller med dem! http://www.aftonbladet.se/debatt/article22958401.ab

   Svara
  • T

    /  06/08/2016

   Mycket snack, ingen verkstad.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/09/2016

   Ja, där fick vi se hur journalister och Arnstadister arbetar. Inte för att jag fattade riktigt vad som utlöste skitstormen som sedan gjorde att Chang skrev ett väl temperamentsfullt inlägg på facebook men om det är något som skall kallas svans så är det väl detta? Det handlar ju delvis om människor med inflytande och maktpositioner. Inte vanliga twitterägg.

   Extra skojigt att det handlar om Nyheteridag eftersom han gjorde riktigt journalistiskt arbete om DN:s mörkande av We Are Sthlm ungefär samtidigt som Isobel Hadley-Kamptz lade tiden på att fabulera om Putins trollarméer. Kanske därför det tar sådan skruv, de retar sig på att Chang redan sopat banan med dem en gång.

   Svara
 10. Svenne

   /  06/08/2016

  Kanske ”Det sovande folket”…?

  Svara
 11. MiT

   /  06/08/2016

  Svara
 12. MiT

   /  06/08/2016

  ”Kommuner larmar om vuxna på boenden för barn”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6449097

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/08/2016

   Kommunen larmar om överåriga barn är en bättre rubrik.

   😉

   /Frida

   Svara
 13. Frida Gustavlin

   /  06/08/2016

  http://www.genus.se/nyhet/mangsidiga-griffin-ar-ny-professor-i-uppsala/

  ”– Något jag uppskattar på Centrum för genusvetenskap är de interna seminarierna där forskare diskuterar varandras arbete, vilket inte heller är så vanligt i England längre. Det finns mycket mer kollegialitet i Sverige.”

  Mycket kollegialitet i Sverige – nämen, säger du det! Jag som trodde att det svenska genusmenageriet höll oerhört på den vetenskapliga distansen, och att det inte alls är så att hela det svenska genusvetenskapliga projeket egentligen är ett enda stort grupparbete.

  Det vore oerhört intressant att läsa en ickeideologisk idéhistorisk avhandling som gick igenom samtliga genusvetenskapliga doktorsavhandlingar de senaste trettio åren för att undersöka just denna kollegialitet, jag gissar att det skulle bli smått komiskt.

  /Frida

  Svara
  • Kristian

    /  06/09/2016

   ”I Sverige, menar hon, har universitetskollegor en mer öppen, samarbetsvillig dialogbaserad strategi för forskning än i England, vilket hon tror delvis beror på att de inte på samma sätt har tvingats in i spetsforskningens ramar.”

   heh. ”Damning by faint praise” brukar det väl heta.
   Ingen i Sverige tvingas göra spetsforskning.

   Svara
 14. MiT

   /  06/08/2016

  Apropå det sista i inlägget, om våldtäkten i Östersund. Jag hade visst rätt…
  ”Gruppvåldtog 14-åring – får stanna i Sverige”
  http://www.friatider.se/gruppv-ldtog-14-ring-f-r-stanna-i-sverige

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/09/2016

   Obegripligt att feministerna inte öppnar sina munnar. Eller förlåt – det är av nedärvd sed fullständigt lättfattligt, feminismen intresserar sig sällan för riktiga problem.

   /Frida

   Svara
  • Kristian

    /  06/09/2016

   Det känns allt mer som om man från överhetens sida bestämt sig för att spara in på allt vad polis och rättsväsende heter.
   Tydligen vill man tvinga fram medborgargarden och lynchmobbar. Billigare i längden.

   Svara
 15. MiT

   /  06/08/2016

  Svara
  • Intenso

    /  06/08/2016

   När stenen inte träffar allt glas så träffar den Anders Lindberg mitt i nian. Han fattar inte bara varför det gör ont. #Dumfan

   Svara
  • Kristian

    /  06/09/2016

   Råtta i pizzan, ja. Sverige har länge varit Carraci’s.

   ” At Caracci’s Pizza, we never drop a pizza on the dirty floor, pick it back up and serve it to you like it never happened. Bu-u-ut, by some chance, let’s say you did catch one of us dropping a pizza on the dirty floor and selling it to you..
   You get half off-a da pizza!”

   Halva priset gäller även när någon råkar spotta eller trampa på pizzan, om råttor råkat springa omkring i köket, om du hittar naglar, hår, plåster …

   http://snltranscripts.jt.org/92/92bcaraccis.phtml
   (Även på youtube)

   Svara
 16. Jan

   /  06/08/2016

  Bidragstrixaren Linda Snecker igen. Visserligen från 2015, men i alla fall. Det visar sig att dårarna i V kritiserade Sjöstedt istället för skojaren Snecker! http://aktuelltfokus.se/internt-uppror-mot-sjostedt-efter-snecker-uttalande-anklagas-for-antifeminism/

  Svara
 17. Svenne

   /  06/08/2016

  OT: Det sjunkande skeppet ”De Gröna”…

  Svara
 18. MiT

   /  06/08/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/08/2016

   Det är så tröttsamt att man får dårdimpen. Det finns bara ett svar:

   V
   A
   D

   V
   A
   R

   D
   E
   T

   V
   I

   S
   A
   ?

   Svara
   • Intenso

     /  06/08/2016

    Haha u skrev SA, din Nazist, vad var det vi sa…. fan också

    Svara
 19. MiT

   /  06/08/2016

  Why? Vad är vitsen?

  Svara
 20. MiT

   /  06/08/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  06/09/2016

   Vem står för själva legitimeringen? Anders själv? Ur en sund läsares synpunkt så sker nog annars legitimeringen genom att det som skrivs visar sig stämma. Där blir det 1-0 i flera fall till Nyheteridag gentemot Anders gamla DN. Ljug och undanhållen fakta ger inte legitimitet, oavsett ett fjantinlägg på facebook av Chang.

   Svara
  • Kristian

    /  06/09/2016

   Julia Caesar, kanske?

   Svara
 21. MiT

   /  06/08/2016

  Svara
 22. Svenne

   /  06/08/2016

  Säkrast att hissa vit flagg…?

  Svara
 23. Jan

   /  06/09/2016

  Svensk skola är tydligen inte bättre än eritreansk enligt Aftonbladets feminister. Trots könsstympningar och heltäckta kläder för skolflickor där. Svenska skolpojkar är värre. Det beror på könsmaktsordningen. Lösningen? Mer värdegrunder och allas lika värde enligt Aftonbladet. http://inteensam.story.aftonbladet.se/chapter/meheret/

  Svara
  • Pelle2

    /  06/09/2016

   Lite som Schymans talibantal.
   Undrar om svenska tjejer och kvinnor tycker att dom lika gärna kunde ha bott i Eritrea, ha blivit könsstympade och ha blivit tvingade att ha heltäckande kläder eftersom det ändå inte är någon skillnad mot hur det är att vara kvinna i Sverige ?
   Skulle inte tro det…
   Undrar vad sådana som Meheret Dawit tror sig vinna genom att relativisera saker som könsstympning och att tvinga kvinnor att ha heltäckande kläder och jämföra det med kränkande tillmälen och beteenden i skolan ?
   Tror snarare att dom genom sådana idiotiska tankar och uttalanden tar bort sansade människors vilja att diskutera saker.Det relevanta i sammanhanget hade väl varit att diskutera varför skolans personal är så flata att dom accepterar att tjejer kallas hora och fitta och blir tafsade på och varför skolan har så små sanktionsmedel att ta till mot dom som gör det.
   Under alla mina år i skolan och arbetslivet har jag aldrig hört någon kalla en kvinna/tjej för hora eller fitta och heller aldrig varit med om att någon har tafsat på en tjej/kvinna.
   Något måste ju ha gått väldigt snett i skolan på senare år när det sägs ha blivit vanligt.

   Svara
   • Rp

     /  06/09/2016

    Fast det har ju alltid varit vanligt?

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  06/09/2016

     ”Enligt Meheret Dawit har språket i skolan blivit grövre de senaste åren och skällsord som ”hora” och ”fitta” används flitigt i korridorer och klassrum utan att lärare reagerar.”

     Men reagera då? Hur svårt kan det vara, det behövs ingen workshop med inhyrda genusföreläsare med certifikat från RFSL för att komma fram till den slutsatsen.

     Ni får rätta mig om jag har fel. Men jag ser inget i länkad artikel som påstår att det är likvärdigt i Eritrea eller Etiopien, utan snarare att det blivit sämre i Sverige.

     ”– Skolan har ett jätteansvar, men min erfarenhet är tyvärr att det inte görs särskilt mycket för att komma till rätta med sexuella trakasserier.”

     http://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/vill-se-insatser-mot-konsstympning

     Kan det vara så att svenska lärare helt enkelt inte mäktar med att ”uppfostra” invandrade barn och barn till andra generationens invandrare och samtidigt hålla en högre nivå med svenska barn. För jag kan på inget sätt och vis tro att Svenska barn i särskilt stor utsträckning vakren könsstympas eller uppfostras till att mannen är överlägsen kvinnan.

     Men det är klart, om det finns en stor grupp med barn som för svenska mått har en avvikande syn på tjejer och killar så kommer det också påverka barn med ”the swedish värdegrund from the barnsben”. Men det är så klart tabu att prata om, för alla män/pojkar är svin på grund av det allsmäktiga ordernssällskapet som kallas patriarkatet, som får sin ondskefulla energi från den världsomspännande magiska kraftfältet: könsmaktsordningen.

     Själv kommer jag ihåg min lågstadietid, pojkar och flickor delade omklädningsrum till trean, ingen brydde sig ett skvatt, så är det inte idag.

     /Frida

     Svara
     • Pelle2

       /  06/09/2016

      Hon skrev bl.a följande:
      ”Även om det finns kulturella skillnader mellan beteendena i Etiopien och Sverige anser Meheret Dawit att det går att dra paralleller. Och att det är viktigt att göra det – för att komma till rätta med pojkars syn på flickor.
      – Könsstympning, sexualisering av små flickor och sexuella trakasserier är uttryck för samma sak. Det handlar om könsmaktsordning och syftet är att flickor ska underordna sig.
      Hon drar alltså paralleller mellan vår kultur och Etiopiens och menar att i någon mening är vårt samhälle lika patriarkalt som Etiopiens.

      Om jag fick välja mellan att könsstympas och ha heltäckande kläder eller att bli kallad hora och fitta så vet i alla fall jag vad jag skulle välja.
      Som kille händer det ju att jag blir kallad bög fast jag inte är det och det väljer jag att strunta i eller så ger jag tillbaka.

      Jag tycker heller inte att man skall relativisera riktigt patriarkalt förtryck för att
      komma åt idioterna som trakasserar tjejerna/kvinnorna. Det räcker att säga att det måste bli slut på dumheterna/trakasserierna som sker mot flickor/kvinnor i Sverige.

      Sedan är det enligt mig ännu viktigare att se till att äkta patriarkala seder som könsstympning aldrig sker i Sverige och att det om möjligt inte skall ske någon annanstans heller.
      Det verkar dock vara viktigast för feministerna och identitetspolitikerna att ge sig på män i Sverige…

 24. MiT

   /  06/09/2016

  Svara
 25. Pelle2

   /  06/09/2016

  OT:
  Ännu ett reformerat,feministiskt manssvin uttalar sig i dagens Aftonblad om hur han och hans kamrater drog in tjejer på skolans toaletter och tafsade på dom.
  Därmed måste naturligtvis alla andra män bete sig på samma sätt enligt hans ”logik”.
  Han, precis som många andra feminister, menar att han gjorde det för att han kunde göra det och för att han ansåg att män är jordens mittpunkt.
  Han skrev också om att han var fotbollshuligan. Menar han då att alla män är huliganer ?
  Eftersom han menar att vi skall bedöma mäns handlande utifrån hans eget sviniga
  beteende mot kvinnor så måste vi väl även bedöma alla män utifrån hans huliganism om vi skall vara konsekventa ?

  Riktigt otäck blir han i slutet på artikeln när han säger följande:
  ”Hur ska tjejer som blir utsatta göra för att bli trodda?
  – Vi måste utgå ifrån att tjejer som anmäler en våldtäkt faktisk har blivit våldtagna. Omvänd bevisbörda, helt enkelt”
  Att Polisen skall utgå från att den som gör en anmälan har blivit utsatt för ett brott är naturligtvis självklart och det skall naturligtvis gälla alla brott.
  Omvänd bevisbörda är däremot något helt annat. Inget land som påstår sig ha en fungerande rättsstat kräver att en påstådd brottsling skall bevisa att han har begått brottet.

  Undrar vad Ulric Jansson i artikeln skulle tycka om han själv blev anklagad för en våldtäkt han inte har begått och att han skulle bevisa motsatsen ?
  Finns det några andra brott där brottslingen skall bevisa sin oskuld ? Gäller detta även för kvinnliga brottslingar ?
  De som vill ha samtyckeslagen vad gäller sexuellt umgänge vill väl egentligen också ha en omvänd bevisbörda men vågar inte uttrycka det rakt ut ännu.
  http://archive.is/jmXLg

  Svara
  • Rikard

    /  06/09/2016

   Hej.

   Den som agerat så på min gamla högstadieskola hade blivit lungmos med lingonsylt. Vissa saker sade man inte, vissa saker gjorde man inte, då de helt enkelt var fel, punkt slut, och endast den som redan var eller ville bli paria betedde sig så.

   Att förolämpa någons föräldrar (”din mamma!”), att öppet tafsa och trakassera eller förfölja flickorna, ledde till att dina kompisar kunde spöa dig.

   Men så var procenten icke-nordiska skolelever under tre, och de som vara afghaner, greker, turkar, zigenare eller jugoslaver och sydamerikaner lärde sig att anpassa sig. Att en icke-svensk elevgrupp skulle kunna etablera sig med det som samlande fokus hade aldrig tillåtits.

   Kanske jag gick på en ovanlig skola, kanske jag var blind som ungdom, kanske har det något med demografi att göra.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  06/09/2016

    Du gick på en helt vanlig svensk skola, och jag delar din minnesbild.

    /Frida

    Svara
    • Micke

      /  06/09/2016

     Tafsa på tjejerna gällde nån vecka i 6an, de här är på 80-talet. Bara dom tuffa/snygga killarna tafsade på dom tuffa/snygga tjejerna och dom klämde tillbaka, töntar/fula var inte ”inbjudna” eller utsatta, så jag klarade mig. Sen var det som vanligt igen, och man slutade när det sas ifrån. Vad jag minns iaf.

     Svara
  • Hypocrita

    /  06/09/2016

   Skatteverket är ju en myndighet som tillämpar omvänd bevisföring……

   Svara
   • Nilsson

     /  06/09/2016

    Omvänd bevisbörda tillämpas vid ekonomi och miljöbrott.

    Svara
 26. Jan

   /  06/09/2016

  Expressens ledarsida om fusket och den förmenta godheten. Jag måste säga att Expressens ledarsida går från klarhet till klarhet. Det finns mer klarsyn där än någonsin i riksdag och regering. Aftonbladets ledarsida ska vi inte prata om. Den är en orgie i politisk korrekthet och i många fall direkta lögner. http://www.expressen.se/ledare/de-naiva-politikerna-baddar-for-fusk/

  Svara
  • Jans

    /  06/09/2016

   Det är helt i sin ordning att en ledarsida behåller den gamla PK-positionen. Det är när alla i pressen tycker precis likadant som det blir riktigt otäckt. Jag tycker fortfarande det är skrämmande likriktat men det har ändå skett en liten förbättring. Sedan tycker jag illa om att de håller varandra om ryggen när någon av dem hamnar i klistret. Varför pikar inte SvD DN när de gjorde bort sig med We Are Sthlm t.ex? Man får en känsla av att de har hållhakar på varandra eller är alldeles för mycket del av samma kotteri.

   Svara
   • Kristian

     /  06/09/2016

    Det är väl som med finansinspektion och investbolag: inom ett halvår kan man vara på motsatt sida. Bra att hålla sig väl med framtida kolleger.

    Svara
 27. Frida Gustavlin

   /  06/09/2016

  Off topic: Socialdemokratisk självhatande ickekvinna rycker in till kvinnornas försvar.

  Jag tycker definitivt att pensionerna för de fattigaste gamlingarna bör vara så att de klarar sig på dem, men att snacka bristande jämställdhet som den här tjommen gör är milt sagt provocerande.

  http://asikt.dn.se/asikt/debatt/man-och-kvinnor-maste-fa-jamlika-pensioner/

  ”Kvinnor dubbelbestraffas också genom att de förväntas leva längre. Då får de mindre pension per månad än vad männen (ickekvinna Fridas anm.) får. En helt horribel lösning.”

  Ja! Vilket hemskt straff, vi kvinnor ”tvingas” leva längre.

  ”Till sist är den stora orättvisan att kvinnors inkomster bara är 81 % av männens (SCB 2013). Det blir visserligen bättre men går det i den här takten tar det över 50 år innan lönerna närmar sig varandra.”

  Inte ett pip om ojämställdheten att ickekvinnor ”tvingas” arbeta mer och ”tvingas” slita ut sig samt ”tvingas” möta döden 5% tidigare än kvinnor, och att löneskillnaden mellan kvinnor och ickekvinnor, om man kompenserar för aspekter som yrkesval, arbetad tid i själva verket ligger omkring 2-3%.

  /Frida (ickeickekvinna)

  Svara
 28. MiT

   /  06/09/2016

  Läs det länkade 😛

  Svara
 29. Gissa sommar!

   /  06/09/2016

  I dag avslöjas vilka som blir sommmarpratare i SR P1. Ska vi ha en liten tävling och gissa hur många procent radikalfeminister, kvinnor, icke vita svenska män etc som kommer att vara med? Jag gissar på 65% kvinnor. 10% vita män. 80% feminister.

  Svara
  • Jan

    /  06/09/2016

   Jag gissar 50/50 könskvot, 20 procent rasifierade, 40 procent ur kultursektorn, 20 procent näringslivet, 10 procent sportkändisar o s v …….

   Svara
  • Svenne

    /  06/09/2016

   Jag gissar på 75% kvinnor. 5% vita män. 90% feminister. Vi måste ju gå före/visa vår feministiska framfötter… #floskler

   Svara
   • Noger

     /  06/09/2016

    Sen kommer de ändå att räknas som ”manliga akter” av rädiseföreningen eftersom nästan alla tekniker, råddare och vaktmästare är män.

    Svara
  • Kristian

    /  06/09/2016

   65% ”kvinnor”, kanske?

   Svara
  • Rikard

    /  06/09/2016

   Hej.

   Jag gissar på 0% vanliga arbetande svenskar som får tala fritt utan att behöva spela in programmet i förväg, och utan att behöva få låt-listan förhandsgranskad och godkänd.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 30. Jans

   /  06/09/2016

  Apropå att det ändrades på SR:s hemsida. Även reportaget verkar ha redigerats om. Uppenbarligen känsliga uttalanden eller uppgifter som klippts bort. Undrar vad det var?

  I varje fall få kritiker ett vänligt bemötande av reportrarna:

  Svara
  • MiT

    /  06/09/2016

   Och fel ändå att gå på Huitfeldt som faktiskt har gjort flera reportage om detta. Nu var just detta inte att ”gå på” men har sett andra.

   Svara
 31. Jans

   /  06/09/2016

  Vad säger Victor Banke då?
  Han har ju varit stark förespråkare för vuxendagis.
  Inget verkar det som, märkligt.

  Svara
 32. Svenne

   /  06/09/2016

  Favorit i repris…

  Svara
 33. Mega-OT men jag fick tillåtelse att tipsa om jag hade något nytt att haka upp mig på, MiT. Jag utnyttjar den till fullo!

  Vårt stolpskott till Jämställdhetsminister, Åsa Regnér, skrev en helt bisarr debattartikel som som vanligt beskyller ALLA sexköpare för att vara hänsynslösa kräk som med all vett och sans (eller brist på dem) utnyttjar barn och utsatta kvinnor: http://www.aftonbladet.se/debatt/article22939604.ab
  Hon svamlar om vår ”feministiska regering” som är så feministisk att den totalt ignorerar oss som är frivilliga sexarbetare och med det gör de riktiga offren en fet björntjänst.
  Vad hände med att vi kvinnor ska få bestämma över våra egna kroppar?

  Hennes skit baseras på Simon Häggströms skit som AB gladeligen publicerar som den värsta sortens snyftvals med Häggströms tydliga avsikt att 1, tycka synd om sig själv och 2, sälja sin bok som indirekt utnyttjar offer för trafficking för att tjäna pengar.

  Min replik till Regnér publicerades igår: http://www.aftonbladet.se/debatt/article22964779.ab

  Tyvärr tror jag inte att Regnér tar till sig ett dyft utan ser mig nog som en könsförrädare deluxe. OM hon ens tror att jag faktiskt är kvinna, jag måste vara en ondskefull man förstås som vill se en vettigare och mer verklighetsförankrad sexhandelspolitik, helt enligt Häggströms artikel. Vill ni läsa om hur han inte längre skrattar åt sexskämt för att han är för snäll och god finns den här (varning för illamående): http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22925362.ab

  Svara
 1. Missa inte Uppdrag Granskning ikväll! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: