Från december 2015

December 2015, alltså för ett år sedan, var rätt galen. Tänkte friska upp minnet med några saker.

Håll till godo!

para-ihop-ensamkommande-med-svenskar-e1448950333434

Förra årets i särklass mest bisarra bild kom från Östersund där man hade ett projekt med att para ihop ensamkommande män och unga gymnasietjejer. Initiativtagaren till projektet är mannen i mitten med mannen i knät. Och HUR kan man ens komma på tanken att ta en sådan bisarr bild? För alla förstår ju att den är arrangerad, det finns ingen som skulle komma på tanken att sitta sådär frivilligt på en bild. Så varför arrangera bilden sådär?

c3a4rkepampen-thorwaldsson-e1449049123526

Visst ser han bekväm och avslappnad ut där, den gode Pamp Thorwaldsson? Partierna har ett mansproblem, idag större än någonsin…

genuslucia

Lucia verkar ställa till med stora problem varje år, förra året var problemet om Staffan skulle få göra sällskap där längst fram eller inte.

– Det blir ingen bra lösning att killar inte får vara lucia, men inte heller att de får vara lucia, säger Hage till Aftonbladet.

//

Hon menar att frågan om pojkar får vara lucia är väldigt snårig. Fördelen är att man luckrar upp indelningen mellan pojkar och flickor. Samtidigt hamnar man i en annan rådande stereotyp – att pojkar och män tar mer plats och får mer uppmärksamhet.

Man vrider sig som en metmask på kroken över dilemmat som uppstår.

rc3b6dtjutet-frc3a5n-sc3b6dermalm

Virtanen kom ut som extremt kunnig nationalekonom i december förra året.

lappen-i-karlstad1-e1449555980865

Någon som vet hur det gick med uppmärkningen av goda resp onda i Karlstad förra året? Gjorde uppfostringslappen succé eller fiasko?

nisser-i-karlstad1-e1449644312246

Och är det någon som vet om kommunalrådet, som väldigt ivrigt stöttade idén med uppfostringslappen i Karlstad, fått upp en lapp på sin egen brevlåda än? Förra året när uppmaningen kom till kommunens invånare att märka upp i goda resp onda så hade han inte så bråttom att klistra upp en på sin egen brevlåda av någon anledning…

ingen-lucia-i-c3a5r2

Lite mer lucia förra året, det var Göteborg som tyckte att det där med Lucia är lite tråkigt och trist så man satsade på nya saker, som vegmat i stället. Man bytte alltså ut Lucia mot vegmat. Så festligt…

nobelpriset

Vad skulle Nobelpriset handla om egentligen om svenska genusdrillade journalister fick bestämma? Jo, det ovan. Så här skrev jag förra året

Så vad har nobelpriset handlat om i media veckans som gått? Jo FESTEN! Allt annat har varit ointressant och kvinnorna har med lysande ögon flockats i media både innan, under och efter festen för att diskutera klänningar, byxor, håruppsättningar och SMYCKEN!!! Ni vet, precis de ämnen man får nobelpriset i…

Och vilka är det som klagar högljutt på att det är så få kvinnor som får ett nobelpris? Samma som med lysande ögon tycker att listan ovan innehåller det viktigaste som har med nobelpriset att göra…

athena-farrokhzad1

Athena luftade lite Värdegrund förra året.

funktionsmaktsordningen

Klippdigochskaffadigettjobbmaktordningen, eller funktonsmaktordningen, visade sig förra året när en genusvetare/scenkonstnär drabbades oerhört hårt när hon, och hennes rollator, inte kom in på en dansutbildning. Hon har alltså gått massor av utbildningar på högre nivå, eller kanske ”utbildningar” passar bättre, men än så länge så verkar hon inte ens ha börjat fundera på att börja jobba och betala tillbaka lite. Istället så tar hon rollatorn och försöker komma in på en dansutbildning. Och sen anser sig diskriminerad när hon inte kommer in…

julrim-2015

Förra året hade jag lite julrim här på bloggen och jag väljer skamlöst ut mitt egna ganska kassa som exempel ovan. Inte så svårt att lista ut vem det är till och vad han får… I det här inlägget finns det några fler som är både bättre och fyndigare!

dn-mc3b6ssan11-e1451105197822

Var det någon som köpte DN-mössan förra året? Den har fantastiska egenskaper som kommer till stor nytta om man jobbar som journalist eller tyckare i Sverige. Finns även några recensioner från kända men anonymiserade användare i det här inlägget, se om du kan lista ut vilka det är!

rockis-vinterfestdikt

Avslutar med en vinterfestdikt från förra året!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

76 kommentarer

 1. Ah, jag undrade just vad som var feministiska för ”god jul” – glad vinterfest!

  Nu gäller det bara för att hitta ett för ”gott nytt år” (allas nyår infaller som bekant inte samtidigt).

  Svara
 2. Någon som vet hur det gick med uppmärkningen av goda resp onda i Karlstad förra året?

  – ”Det bidde en tummetott …”, dvs relativt tyst efteråt. Politikerna här har nu fullt upp att förbereda bygget utav en moské och som följd av storebrorskomplexet relativt storstäderna, att skapa ett eget X [Ersätt ‘X’ med namnet på valfri storstadsstadsdel – Rosengård, Tensta osv.]. Ett förslag som föga förvånande kommer från kommunalrådet som representerar MP … Möjligheten för allmänheten att yttra sig gick ut 16/12. En av de tidiga yttrandena gick ut i ordalag på att det inte spelade någon roll vad allmänheten tycker, då politikerna hade redan bestämt sig. Ligger något i det … Förslaget att bygga moskén i samma stadsdel som MP-politikern bor, ignoreras troligen, vilket är typiskt.

  Svara
  • Klimathotet

    /  12/26/2016

   X = Rud och Kronoparken?

   Svara
   • Rud, på fd rondellen mellan Nobelgymnasiet och kyrkogården.

    Svara
   • … och ja, Krp hade varit ett alternativ. Från att tidigare kallats ‘Knivparken’, pga diverse A-lagares ‘aktiviteter’, så ersattes det för ett antal år sedan med ‘Golanhöjden’ av uppenbara skäl. Det centrala badet fick det inofficiella namnet ‘Persiska Viken’ av motsvarande skäl …

    Svara
    • Klimathotet

      /  12/26/2016

     Jag håller mig söder om E18 när jag besöker trakterna.

     Svara
     • Haha! Då undviker du m.a.o. även stadsdelen mellan Rud och älven, där ‘lyxlirare’ (A-lagare) genom åren utnyttjat barn … 😉

     • Klimathotet

       /  12/26/2016

      Färjestad?

     • Inga svordomar, tack, men rätt så. 😀

     • Klimathotet

       /  12/27/2016

      Området heter så. Jag är ointresserad av sport. Det finns roligare saker att göra som är svettigt och dåligt betalt. 😀

 3. Det finns människor som får nöja sig med begagnade prylar, inte bara ibland utan nästan jämt. Det finns de som hankar sig fram på hjälpsamma föräldrar och/eller tillfälliga ”skitjobb”. De här människorna behöver inte vara psykiskt sjuka eller ha drog/alkoholproblem om någon nu trodde det. Vi kan kalla en representant för Peter.

  Han får läsa i lokaltidningen hur det ena snabbspårsprojektet efter det andra sjösätts av kommun och lokala företag, de får se en bild av Muhammed när han lirar med det lokala fotbollslaget och läsa om vilken framgångssaga han är och vilken tillgång för bygden. På Facebook ser Peter hur alla han känner hejar på Muhammed (just nu hejar de från Thailand eller en lyxrestaurang).

  Ingenstans berättar man att Muhammed backats upp av kommun, arbetsförmedling etc. på ett sätt som Peter bara kan drömma om. Han är ju en investering för framtiden, Peter är bara en belastning.

  Jag tycker uppriktigt att folk som Virtanen kan dra åt helvete.

  Svara
 4. MiT

   /  12/26/2016

  Svara
  • Tomas

    /  12/26/2016

   958 nätter i snitt per dygn ?
   otroligt

   Svara
  • Utlandssvensk

    /  12/27/2016

   ”958 nätter i snitt per dygn ?”

   Ja, men sen tillkommer asylanterna! Jag tittade lite på hur många hotellnätter som konsumerades av ”flyktingar” för några månader sen men har tappat bort beräkningarna nu.

   Men SvD hade en hygglig artikel om saken i mars. Man pratade då om totalt kring 100 tusen bäddar för asylanter och att en majoritet kom från hotell. Totalt finns det cirka 200 tusen hotellbäddar i Sverige, så vi pratar minst en fjärdedel i hela landet. I Malmö är det väl ganska troligt att det är en ännu högre andel, kanske upp mot hälften. I vissa kommuner var 100% av alla hotell bokade enbart av asylanter.

   http://www.svd.se/turism-hotas-nar-migrationsverket-soker-hotell/om/svenskt-flyktingmottagande

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  12/27/2016

    Om man vill förstå de ekonomiska effekterna av migrationen till Sverige, är det produktivt att tänka i termer av turister och hotellnätter.

    Under reinfeldtpuckeln 2012-2015 tog vi emot 350.000 asylanter. De omedelbara ekonomiska effekterna av detta är i princip identiska med om vi hade bjudit in ett stort antal turister till att vistas gratis i landet. Asylanterna bor i huvudsak på liknande boenden som turister och de är renodlade konsumenter.

    350 tusen multiplicerat med 365 ger ungefär 127 miljoner övernattningar. Detta är cirka 2.5 gånger Sveriges hela turistsektor och överträffar även antalet turistnätter i betydligt mer populära resmål, som t.ex Österrike:

    http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Tourism_statistics_-_annual_results_for_the_accommodation_sector

    År 2015 uppskattades den totala omsättningen inom turistnäringen till 281,7 miljarder kronor och antalet anställda inom sektorn angavs till 165.000:

    https://tillvaxtverket.se/statistik/turism/ekonomi–och-sysselsattning.html

    Nu kan man visst debattera om konsumtionen per asylant motsvarar den per turist, men jag gissar att det finns goda skäl att anta att så minst är fallet. Boendeformerna är likartade (hotell, vandrarhem, stugbyar) och precis som turisterna får asylanterna all mat lagad av någon annan. Sen köper nog asylanterna mindre prylar, men det kompenseras rimligen av att de konsumerar andra tjänster, som SFI. Sen finns det visst vissa grupper av turister som konsumerar mycket och bor på fina hotell, men dessa motsvaras rimligen av de ”ensamkommande” som kostar 2-6 tusen per dag.

    Så om vi utgår från att asylanterna skapar samma sysselsättningseffekt som turister, skulle vi gissa på att det borde ha skapats kring 400 tusen nya jobb mellan 2011 och nu. Detta motsvar ganska väl hela sysselsättningsökningen mellan 2011 och 2016, som ligger kring 300 tusen:

    http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Arbetsmarknad/Sysselsattning/Sysselsattning-per-manad/

    Självklart driver detta hela ekonomin VÄLDIGT kraftigt. Men samtidigt är det en ren kostnad, med negativ framtida avkastning. Effekterna är ungefär desamma som om man hade lånat upp eller beskattat befolkningen för att anställa några hundra tusen svenskar som gick runt på heltid för att gräva ner radioaktivt avfall i plåtfat. Det är en ren kostnad nu, men drar samtidigt upp både BNP och sysselsättning. Vidare gäller att desto fler migranter eller barn till migranter, desto större del av hela landets produktion kommer att gå åt för att försörja dessa. När de börjar föda barn på allvar om några år kommer vi snabbt att hamna i ett läge där de vanliga svenskarna endast betalar skatt, utan att få något tillbaka, dvs. de har blivit slavar.

    Men kostnaden i pengar är likväl det minsta problemet. Den verkliga kostnaden kommer självklart när migranternas kultur blir dominant. Detta motsvarar att plåtfaten börjar läcka och landet blir obeboeligt.

    PS.
    Självklart är dessa beräkningar rent absurt förenklade och för en verklig jämförelse skulle man behöva gräva och räkna under lång tid. Men likväl visar resonemanget ovan i princip vad det är som nu sker. Om det sen har skapats 153 tusen eller 223 tusen, eller 378 tusen jobb spelar inte så stor roll. Det är stora tal och de kommer bara att växa tills systemet bryter ihop under sin egen tyngd.
    DS.

    Svara
    • Klimathotet

      /  12/27/2016

     Det där med ekonomi kommer aldrig välfärdsindustriellakomplexet att förstå ens om de fick ett järnrör i skallen.

     Svara
    • Grodan Boll

      /  12/28/2016

     Tl;Dr:
     Antingen kommer utlänningar hit och lassar av en massa av sina pengar, eller så ger skattebetalarna utlänningarna en massa pengar att sätta sprätt på.

     Svara
  • Rikard

    /  12/27/2016

   Hej.

   I Malmö har man tillgång till en stor strand med grönområde. Där är gott om plats för byggbodar vilka kan hyras för betydligt lägre kostnader än hotellrum, och maten kan lösas antingen via storkök eller leverans till varje bod.

   Kommunen har i över tjugo år använt just byggbodar som ‘tillfälliga’ lösningar för evakueringsboende, förskolor och grundskolor – ibland i så kort tidsperiod som tio år i sträck.

   Tänk vilket uppsving för mångkulturen i de närmast helsvenska stadsdelarna vid Ribersborgsstranden och Bo01 (Västra Hamnen)! Mikael Wiehe bor där, och skulle säkert uppskatta sällskapet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 5. MiT

   /  12/26/2016

  Svara
 6. Claes, (ej längre) Centerextremist

   /  12/26/2016

  Du skriver kul MiT! Men egentligen vet jag inte varför jag läser din blogg… Jag blir bara deprimerad 😦

  Svara
  • MiT

    /  12/26/2016

   Tackar!
   Du läser för att du är tvungen, det är som en sårskorpa man bara måste peta på! 😉

   Svara
 7. Jans

   /  12/26/2016

  Viralgranskaren går från klarhet till klarhet:
  http://nyheteridag.se/metros-viralgranskare-publicerade-falsk-artikel/

  Svara
  • Casey Jones

    /  12/26/2016

   Viralgranskaren är ett skämt.

   Svara
  • G

    /  12/28/2016

   Herregud, ännu mer pinsamheter från den s.k ”Viralgranskaren”, ska man ta granskaren och deras granskningar 100% seriöst så kan man inte hålla på såhär. man ska inte ens tänka ”jaha, är den här granskningen korrekt eller felaktig på något sätt”. Men så har det blivit då granskaren har haft fel (medvetet) alldeles för många gånger, inte för att jag öht tar granskaren seriöst, men personerna bakom själva granskaren vill ju att den ska framstå som nån sorts ”du kan lita på oss”-sida. Pinsamt är även beteendet från anhängarna av #jagärhär i Fria Tiders kommentarsfält, som ofta säger att andra håller på med ”konspirationsteorier”, vad är det i så fall när man t.o.m påstår att en levande människa är påhittad och inte existerar i verkligheten. Det där #jagärhär-folket verkar inte vara riktigt kloka.

   Svara
 8. MiT

   /  12/26/2016

  Svara
  • Jan

    /  12/26/2016

   Det finns inget egentligt behov av genusvetare på arbetsmarknaden. Därför måste arbeten kommenderas fram uppifrån för de genusvetare som vågar sig ut från värmen bland de andra kvinnorna på universiteten. Ett sätt, som nyligen i Göteborg, är att skapa särskilda myndigheter åt dem för tusentals miljoner av våra skattepengar. Ett annat är att tvinga kommunerna att anställa ”jämställdhetsexperter” (läs feminister).

   Så jag tror inte att Jonnas yrkesfeministväninna behöver vara orolig. Pappa staten fixar jobbet. Och hon kan räkna med en ganska hög lön. Hon är ju inte arbetare, hon är akademiker minsann…

   Svara
  • Kyrkan kan väl börja med att mura in anakoreter igen?

   Vi slipper dom och de får äntligen ett tryggt rum att oja sig i. En win-win situation rajt there.

   Svara
  • Det behövs inte speciellt mycket allmänbildning för att räkna ut det …

   Svara
 9. MiT

   /  12/26/2016

  Svara
  • Vän av ordning

    /  12/27/2016

   Men har man sina utgifter här är det en haltande jämförelse. Bättre att köpkraftsjustera. Klart är att de får det mycket bättre i Sverige, men för den sakens skull behöver man inte göra uppenbart intetsägande jämförelser. Lite sensationssökande al la Aftonbladet.

   Svara
   • Pether

     /  12/27/2016

    Med 33k i månaden kan vem som helst leva gott, speciellt när du sedan får än mer betalt av kommun och stat. Skicka sedan resten hem.

    Svara
   • Fredde

     /  12/27/2016

    Njaa, har du koll på vilka som utnyttjar Western Union?
    Lev snålt som satan och skicka ”miljonerna” hem.

    Svara
    • Forex ‘delar säng’ med WU …

     Svara
    • Realistico

      /  12/27/2016

     Men en iPhone kostar fortfarande lika mycket i Somalia som i västvärlden. Så för sina nyfunna miljoner kan man inte göra mycket annat än att köpa sand och billig arbetskraft.

     Svara
     • Fredde

       /  12/27/2016

      Misstänker att iPhone ligger rätt högt upp på Maslows trappa, vet inte om gemeneman i Afrika är riktigt där.

 10. Svenne

   /  12/26/2016

  Retro:)

  Svara
 11. Jan

   /  12/27/2016

  ”Släpp ratten gubbar – tjejerna kör bättre”. Ytterligare en pk-kampanj. Min erfarenhet är dock att kvinnor i regel är mer osäkra i trafiken. Jag kan dock hålla med om att männen dras ner av den lilla grupp män som säkert orsakar 80 procent av olyckorna inom gruppen män. Våghalsar och missbrukare förmodligen.
  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/n2xk5/slapp-ratten-gubbar-tjejerna-kor-battre

  Svara
  • Här i Karlstadsområdet träffar man på ‘ovana’ förare dagligen (körkortet kommer ifrån flingpaketet eller MENA-området …?). Vad jag märkt, så spelar varken ålder eller kön någon roll i sammanhanget. (På parkeringen utanför Willis-butiken är det ett under att det inte sker mer olyckor, då allt för många inte bryr sig om att parkeringsalléerna är enkelriktade. Att parkeringsfickorna är snedställda borde ge en hint. Många besökare där vet inte heller vad en spärrzon är för något, speciellt de som kör taxi. Tänker alltså på de taxichaufförer, som går in och handlar något för eget bruk …)

   Svara
   • Klimathotet

     /  12/27/2016

    Willys ligger norr om E18. En kvinna blev rånad på sin bil där i förra veckan.

    Svara
 12. MiT

   /  12/27/2016

  Svara
  • Jan

    /  12/27/2016

   Godhetsapostlarna åkte på en del bakslag under 2016. 2016 var inget bra år för dem med flyktingstopp, Brexit och Trump. Bakslag efter bakslag. Kanske gör det att de håller fast vid helgonglorian och godhetsmanteln än hårdare? Det verkar så.

   Svara
   • Jans

     /  12/27/2016

    Vilket väl är förklaringen till att bl.a. MSB nu arbetar hårt på att motarbeta ”falska” nyheter:
    http://www.svd.se/kraftsamling-mot-falska-nyheter-riskerar-att-misslyckas/om/falska-nyheter

    Naturligtvis finns falska nyheter men hela ingången i arbetet mot att skapa mediekritiska medborgare är ju så uppenbart ideologiskt vinklad. Desinformation från främmande makt är ju enbart en del av problemet, lika stort problem är ju propaganda av allehanda slag, oavsett urprungsland. Sedan är det andra stora problemet underrapportering repsektive överrapportering utifrån ideologisk hemvist hos nyhetsförmedlare.

    Om MSB verkligen ville göra medborgaren motståndskraftig mot propaganda så är det generell skepticism mot medier – alla medier – som behövs.

    Svara
    • Jan

      /  12/27/2016

     Visst. Och de glömmer en sak helt och hållet. De medier man framförallt ska vara kritisk mot är myndigheter (särskilt regeringen) och stora delar av dagspressen (DN enkannerligen). Någon som kommer ihåg Ullenhags ”mytsida” om invandringen? Eller DN:s rapporter om miljardvinster i Sandviken. Eller LO:s rapport om gigantiska vinster (900 miljarder) i invandringen? De här tillsammans är nog farligare än ryssarnas desinformation…

     Svara
     • Gorby

       /  12/27/2016

      Angry foreigner går igenom källkritik och ”fake news”

 13. Jan

   /  12/27/2016

  Daniela Abramowicz om den urbana medelklassens förakt för rea-shopparna. Tala om klassförakt. De som redan har allt kritiserar de som måste handla på rea för att ha råd att unna sig något. http://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/sluta-att-kritisera-rea-shopparna/

  Svara
 14. Jan

   /  12/27/2016

  Chris Forsne säger sanningar som egentligen vore självklarheter om det inte vore för det faktum att vi har en journalistkår som inte gör sitt jobb och en riksdag som är destruktiv för landet Sverige. All heder åt henne och Ledarsidorna.
  http://ledarsidorna.se/2016/12/chris-forsne-rasera-den-svenska-sjalvbilden/

  Svara
 15. Klickade just på en ”Tyck till om sajten!”-ruta hos Aftonbladet (För mig som gammal datorservicetekniker, sedan mitten av 1980-talet, signalerar ‘svengelska’ uttryck okunnighet … Finns bra svenska uttryck, så bör de nyttjas i första hand. Ett annat felaktigt nyttjat ord är ‘mejl’, som betyder (snigel-) post/brev, inte epost.)

  Under rubriken ”Vad tycker du kan förbättras?” skrev jag:
  Sluta låtsas att det regnar och gallra ut de vänsterextrema element som ni har anställda, så att ni kan bli trovärdiga igen, speciellt kulturmarxisterna på ledarredaktionen, som fullständigt saknar verklighetsförankring. Nej, ni har ingen trovärdighet! Det var länge sedan ni kastade ut den …

  Svara
 16. Vic

   /  12/27/2016

  Någon som har tagit sig en titt på nyorden 2016? Bland annat syns:

  trumpifiering
  förändring av den politiska debatten i riktning mot en retorisk stil där man säger
  sådant som får uppmärksamhet utan att ta hänsyn till konsekvens eller fakta.

  Dylanman
  man
  som beundrar Bob Dylan och som anser sig förstå honom särskilt väl

  pappafeminist
  man
  som anammar feministiska ideal efter att ha blivit far till en flicka

  Behöver det tilläggas att orden har starkt politiska undertoner? Det jag är mest irriterad över är att minst lika välanvända ord som generaliserar kvinnor inte skulle ha en chans att kvala in på listan. Fina tider!

  Svara
  • Vic

    /  12/27/2016

   Kan tillägga att de här orden alltså är Språkrådets nyord och inte de nya orden i SAOL.

   Svara
  • Jerry

    /  12/27/2016

   Misandri är ett ord som funnits i språket sen 2010. Egentligen längre eftersom det förekommer i Nordisk familjebok från 1913. Inte i SAOL däremot. Tydligare exempel på att man övergett sin ambition att vårda svenska språket får man leta efter. Blatte är också bortplockat medan motsvarigheten svenne finns kvar. Hur kunde det gå så illa att Svenska Akademin numera aktivt censurerar språket snarare än att dokumentera det?

   Svara
   • När jag växte upp på 1970-talet, så var ordet ‘svenne’ ett nidord och kommer från ordet ‘svendom’, syftande på (ung) man utan sexuell debut.

    Svara
    • Jerry

      /  12/27/2016

     Ordet har alltid haft en negativ klang. Allt från benämning på det du säger till en ”tråkig” svensk.

     Svara
   • Vic

     /  12/27/2016

    Vilket fall som helst så är det tydligen häftigt att betala skatt för att få vårt språk politiserat och censurerat.

    Svara
    • Rikard

      /  12/27/2016

     Hej.

     Använd den här istället:

     [http://runeberg.org/svetym/]

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 17. http://ledarsidorna.se/notis/9321/

  Det går bra för Svenska kyrkan nu – deras kampanj ”Juluppropet” har fått in hela 32 000 underskrifter. Tyvärr har 83 500 begärt att få gå ur under årets första 11 månader…

  Svara
 18. MiT

   /  12/27/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/27/2016

   Man ska inte ställa grupper mot varandra sägs det. Men hur det nu ska gå till undrar Frida? Blir väldigt intressant om det visar sig att den som sålde villan har kopplingar till de som styr Sigtunahem…

   Svara
 19. Margot Wallström hamnar på plats nummer åtta över Simon Wiesenthalcentrets lista över kända antisemiter:
  http://ledarsidorna.se/notis/9329/

  Ett stort grattis till våran utrikesminister!

  Svara
  • Klimathotet

    /  12/27/2016

   Man får förmoda att palestinasemestern gick som förväntat för MW. Här hade jag tänkt att skriva något sarkastiskt om souvenirer men det får vara.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/27/2016

   Nu anser jag inte att Whalström är den bästa utrikesminister vi haft, långt ifrån, men jag ger inte mycket för Simon Wisenthalcentret recension av vår utrikesminister, de ser antisemitism i en vanlig falukorv om de är på rätt humör och är framförallt en proisraelisk intresseorganisation.

   /Frida

   Svara
  • Svenne

    /  12/28/2016

   Länken:

   Svara
  • G

    /  12/28/2016

   http://nyheteridag.se/nar-soder-sd-var-med-rapporterade-alla-knapp-tyst-i-medier-nar-wallstrom-s-listas-som-antisemit/
   Alla kommer säkert ihåg vilket liv det var när Söder var på listan, men nu ett moment av ”får jag be om största möjliga tyssssstnad”.

   Nej, jag ger inte heller jättemycket för SWC, men att Wallström hamnat på listan är ju bara roligt. Sen välkomnas all publicitet som är negativ/dålig för regeringen och dess företrädare.

   Svara
   • … samtidigt så undrar media varför förtroendet faller.

    Det här visar bevisligen att man inte är konsekventa. I det ena fallet så är Simon Wiesenthal-listan väldigt viktig, i det andra fallet så är det inte ens värt att rapportera om, trots att Margot Wallström är utrikesminister och ska in i FNs säkerhetsråd!

    Svara
  • G

    /  12/28/2016

   ”Reporter på @svtnyheter, ofta vetenskap. Tipsa: johan.wicklen[at]svt.se”

   So fucking what om det går snabbare _för er_ den här gången eller inte, ska ni inte var snabbare än Alt-media ”med det senaste” när bolagen inom Public Service drar in 7,7 miljarder kronor!
   ”går snabbare i år”.
   Jaaa vad roligt. Låter som en årlig tradition för Sverige att hamna på den där jävla listan. Nästa år kanske ni kan rapportera ännu snabbare, helst innan Alt-medierna!

   Svara
 20. Frida Gustavlin

   /  12/27/2016

  http://www.expressen.se/nyheter/jag-skulle-anvanda-min-hyfsat-starka-rost/

  Sahlin bryter tystnaden…

  Ang. hennes uppdrag som samordnare mot extremism.

  ”– Jag tolkade mitt uppdrag som att jag skulle använda min hyfsat starka röst åt att lyfta upp frågan på dagordningen.”

  Nä, uppdraget var inte att Mona Sahlin, med sina magiska och nepotiska röstkraft, skulle lyfta frågan på dagordningen, uppgiften med galna terrorister var på dagordningen i allra högsta grad, och behövde samordnas, inte lyftas.

  /Frida

  Svara
 21. Svenne

   /  12/27/2016

  Jo, vi vet… #Schyffert

  Mera #schyffertonomics…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/27/2016

   Om ett JAS-plan kostar en miljard så behövde vi bara sälja lite drygt 100 stycken, vilket är trist, då vi bara har 98 i aktiv tjänst, men det saknas ju bara typ 2 stycken, så kan vi nästan betala en del av vad migrationsverket säger sig behöva till och med 2020. Peanuts med andra ord.

   Svara
 22. Svenne

   /  12/28/2016

  Thomas Gür räknar upp några av Guillous egenskaper…

  Svara
 23. QED

   /  12/28/2016

  Ytterligare en del av Kalle Ankas julafton som SVT klippt bort 😉

  Svara
 24. G

   /  12/28/2016

  Haha 😛

  5 miljoner visningar, inte illa pinkat. Både julig och rolig på samma gång.

  Svara
 25. MiT

   /  12/28/2016

  Svara
 26. G

   /  12/28/2016

  ”Johan Lundberg: Som man ropar får man svar

  ””Det är nästan ofattbart hur så många filmmakare kan tänka på ingenting – bli inspirerade av ingenting – ingenting, ingenting, ingenting – annat än sådant som representationspolitik, performativitet, genus, ras, queerteori. Det måste väl finnas några andra ämnen, i världen utanför eller i deras inre liv, som kan gestaltas på bioduk eller dataskärm. Graden av konformism är oroande. Kultureliten borde uppröras snarare än lugnas av den.””

  Denna slutsats dras av Wall Street Journal-skribenten Sohrab Ahmari, efter att ha begivit sig ut i Londons kulturvärld för att studera trender inom centrala delar av konstetablissemanget. Allt presenterat i den nyligen utgivna boken ”The new philistines. How identity politics disfigure the arts” (Biteback Publishing).
  …[…]…
  Men frågan är vad som händer med ett samhälle, när det domineras av en ideologi som så tydligt går på tvärs mot idén om universella rättigheter och som därtill poängterar vissa samhällsgruppers historiska skuld och kollektiva roll som förtryckare; och andra gruppers kollektiva lidanden och roll som offer?

  När ett samhälle endast belönar förfäktandet av gruppidentitet, och målar upp den historiska kulturutvecklingen och nutiden i termer av ett krig mellan kollektiva identiteter, så är det – påpekar Ahmari – logiskt att de som känner lojalitet med kollektiv som bespottas vill ha sin del av den identitetspolitiska kakan. Och en sådan potent form av alternativ identitetspolitik går under beteckningen vit nationalism.

  Som man ropar får man svar. Och svaren på det identitetspolitiska gapandet heter Donald Trump, Marine Le Pen, Victor Orbán.
  På sikt innebär denna utveckling ett hot mot den liberala demokratin, vilken har som förutsättning att invånarna betraktas som individer med samma rättigheter och skyldigheter oberoende av kollektiv tillhörighet. Men den innebär också, fruktar jag, ett hot såväl mot ett blomstrande kulturliv som mot humanistisk-samhällsvetenskaplig forskning.

  Ty som en följd av de identitetspolitiska idéernas spridning har ju populistiska politiker i viss mån rätt när de hävdar att det finns ett etablissemang uppbyggt kring idéer som saknar förankring i folkdjupen och som många upplever sig inte kunna kritisera på annat sätt än med valsedeln.

  Och när väl den sistnämnda gruppens representanter kommer till makten, är det inte minst symbolpolitik som deras väljare förväntar sig: att man släcker ner den akademiska forskning och den kulturverksamhet som finansieras med skattemedel från människor som helt enkelt ledsnat på att skuldbeläggas för illdåd utförda för hundratals år sedan av personer som man inte har några som helst kopplingar till. Människor som förlorat jobben, men upplever hur de bara bespottas av den vänster som tidigare stött dem.

  Inom kulturvärlden och den akademiska världen agerar man just nu dessvärre på ett sätt som innebär att man gräver sin egen grav.”
  http://www.svd.se/johan-lundberg-som-man-ropar-far-man-svar

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: