Dags för feministiska tweetar igen!

Var ett tag sedan jag hade ett inlägg med tweetar från feminister, tycker det är dags för ett igen. När man har ont om tid att leta så är det tur att det finns andra som är bra på att hitta dem, det är ett twitterkonto som heter @femhatscirkeln som brukar posta en del och alla (nästan) kommer från den användaren.

 skjutallasnutar

Den med att skjuta alla snutar har jag haft med i ett inlägg tidigare, ”Skjut alla snutar o män”, tillsammans med en del andra feministiska tweetar

CBIJxUcUYAEtGTI.png large

CBIJAhOUwAAqbF3.png large

CBIIUT1UwAIwWDO.png large

Här passar ju Jämställdhetsfeministerns inlägg ”Feministiskt initiativ: förbjud män att gå på restaurang” in alldeles utmärkt!

CBIFkdyUcAA09AN.png large

CBIFZceUcAADkXu.png large

Huh, really? Låter inte riktigt sunt tycker jag…

CBIEvYhUcAAnZLr.png large

Så det är inte helt ovanligt…?

CApfIIYWAAAq65X.png large

CApey1jWQAActRY.png large

Alla män förvandlas till vidriga typer…

CApeHvuWYAErAKe.png large

CApd1NwWoAAZPlh.png large

Glädjeflickorna verkar vara riktiga glädjespridare!

CApco3rWEAAMLsF.png large

CAj5JUIU0AAsYUx.png large

Jo tack, vi vet det väldigt väl.

CAEnHEhW8AAojN0.png large

Eller hur, precis allt dåligt är mäns fel…

CAElzKAVIAAf8mT.png large

Undrar om lilla pappsen är en man?

CAElUEaUsAIFI6e.png large

Se där ja, slår folk på käften. Och är stolt över det…

CAEkuSMVAAAIOqA.png large

CAEkGzGUUAAbWQc.png large

CAEjkqCWEAArtpn.png large

B_60-P5U0AAUYUf.png large

B_6yconWMAMI-f1.png large

Härligt! Man ska skära upp männen så det till slut inte finns några kvar! Vackert kommer det också att vara.

B_6xuN-UIAAgoFT.png large

B_6vtJPUwAA2Pur.png large

Fräscht att ha sådana tankar snurrande i huvudet…

B_6vY50WwAAoO-e.png large

B_6uwKUUIAAxWfQ.png large

Nu vet ni det alla bögar därute, ni är bara män som hatar kvinnor.

B_c3x6HWcAAGGUk.png large

Exakt, det och inget annat alls.

B_c2XrmWEAA4R4d.png large

B_c1-lEWwAACDGv.png large

B_cv6-vWQAEQy_A

B_ct4lbXEAAp8U2.png large

Precis, det är just det som män är…

B_csWq8UIAEpDeB.png large

Män är tydligen sämst. Också…

B_cr4EpW8AAZ330.png large

Män ska dödas.

Visst är det härligt med lite vanlig svensk radikalfeminism? Här finns en hel del inlägg med massor av mer eller mindre galna tweetar från radikalfeminister. En del namn känner ni säkert igen. Man ska veta att det är sånt som ovan man får när man pratar om feminism i Sverige idag. Så illa är det faktiskt…

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

76 kommentarer

 1. chrisse rothberg

   /  03/29/2015

  Varför gör du så här.. Vem vill läsa sånt här i en annars ganska rolig blogg. Det här är ju bara dumt.

  Svara
  • johan

    /  03/29/2015

   Det är väl ganska uppenbart varför han gör så här? Jag tycker att tweetsen mycket tydligt visar att dessa feminister, varav några är hyllade av media, är närmast psykiskt sjuka. Det är inte normalt att bära på så mycket hat mot så många människor.

   När människor som Gudrun Schyman sedan hävdar att ”Feminism är kärlek” så känns det bra att någon bevisar exakt hur lögnaktigt det påståendet är.

   Svara
   • Nästan mest intressant är ju att de får hållas, i en tid som annars är överkänslig mot näthat, sexism och rasism.

    Att det finns knäppskallar är ju inget nytt – det har alltid funnits och kommer alltid finnas. Det speciella i det här fallet är att vår kultur verkar ha drabbats av selektiv blindhet, alternativt bara infantiliserar dem och deras åsikter.

    Det sistnämnda borde reta gallfeber på alla kvinnor som faktiskt vill bli tagna på allvar.

    Svara
    • Jag önskar att vi skiljer på kvinnor och feminister,

     Svara
     • Jovisst, men eftersom feministerna säger sig föra alla kvinnors talan, ställer de ju till det för alla kvinnor med sina krav på att kvinnor som grupp skall infantiliseras och särbehandlas.

  • michael

    /  03/29/2015

   Det är bra att visa upp hur absurd radikalfeminismen är,och att deras snack om att feminism är jämställdhet bara är en lögn vilket framkommer väldigt bra när man läser vad dom skriver.

   Svara
  • Magnus Olert

    /  03/29/2015

   Håller med Chrisse. Det är en sak att visa upp manshat och annat tok bland makthavare, politiskt aktiva, journalister, kulturpersonligheter, kända bloggare och liknande. Men att det finns hatiska virrpannor bland privatpersoner som skriver på twitter är inte mycket att hänga upp sig på. Det är bara att ignorera dem och vi vidare i livet.

   Svara
   • De är inte privatpersoner, de är kända feminister som har tiotusentals följare på twitter o bloggar. De är vad feminismen är, o de för de vidare till den näste.

    Svara
    • Hmm

      /  03/29/2015

     Pether: Nej de är inte vad feminismen är. De är dem som skriker högst.

     Svara
     • MiT

       /  03/29/2015

      Jag både håller med och inte 😛

      Det är ju tyvärr så att feminismen är kapad av radikalfeminismen och de i inlägget är radikalfeminister som dryftar radikalfeministiska tankar och idéer (om än kanske i lite mer extrem form). I princip samtliga feminister som förekommer i media osv är radikalfeminister vare sig du, jag eller någon annan vill det eller ej. Idag ÄR feminism=radikalfeminism i Sverige. Kan du räkna upp 10 st namnkunniga feminister som är med och sätter agendan i Sverige och som INTE är radikalfeminister?

      https://toklandet.wordpress.com/2015/01/21/ar-budskapet-surt-ge-er-pa-budbararen/

     • Hmm

       /  03/29/2015

      MiT: Jag säger inte emot dig, men jag vill tillägga att detta fenomen gäller inom alla åskådingar idag. Det är dem som skriker högst som får företräde i media mm. Det betyder dock inte att det har förstått korrekt vad grundsynen var i den grupp som det säger sig företräda.

      Mao, detta är inte sant bara för feminismen. Det gällande läget inom samtliga åskådningar som syns i media, twitter etc idag är att de har missförstått grundidén. Se bara på dagens sk anti-rasister.

     • MiT: Jag säger inte emot dig, men jag vill tillägga att detta fenomen gäller inom alla åskådingar idag. Det är dem som skriker högst som får företräde i media mm. Det betyder dock inte att det har förstått korrekt vad grundsynen var i den grupp som det säger sig företräda.

      Men grundsynen hos feminismen har alltid varit att kämpa för kvinnors rättigheter. Det man hela tiden missat är att både män och kvinnor alltid särbehandlat kvinnor, och tycks programmerade att göra det. Samtidigt har både män och kvinnor (i synnerhet kvinnor?) en inbyggd okänslighet inför mäns lidande och död.

      Redan där har vi receptet för ett radikalfeministiskt ‘takeover’, där man helt enkelt stipulerar att kvinnor alltid är underordnade, och det alltid är rätt att verka för att öka kvinnors privilegier, samt att alla män som protesterar helt enkelt är mesar eller kvinnohatare.

      Det vi påminns om av dessa inlägg från MiT är hur mycket manshat som feminister spyr ut regelbundet, som alla helt enkelt accepterar. Det är (frånvaron av) reaktionen som är mest talande – inte att det finns galningar, som sagt.

      Frånvaron av konsekvenser för kvinnliga skitstövlar är det tydligaste beviset på att vår kultur särbehandlar kvinnor. Av allt att döma har vi alltid gjort det. Feminismen hade alltså fel från början.

      Den dagen feminismen börjar avkräva kvinnor ansvar för deras egna handlingar, kan vi kanske börja ta den på allvar igen.

     • Hmm

       /  03/29/2015

      Tillägg: Fp kan ju kalla sig för liberaler, men bara för att de kallar sig för något gör det inte sant.

     • Kristian

       /  03/29/2015

      ”Why the Peaceful Majority is Irrelevant”
      http://cjunk.blogspot.com/2006/02/why-peaceful-majority-is-irrelevant.html

      Exemplen som används är nazism, islam eller kommunism, men det passar lika bra på vilken rörelse som helst som har makt.

     • Hmm

       /  03/29/2015

      Kristian: Jag håller med inlägget till viss del, men vill tillägga att det inte är den tysta massan som är den värsta boven utan dem som affirmerar dem som gapar fanatiskt under falsk flagg.

      Jag personligen är varken tyst eller låter Fp kidnappa meningen med hur det är att vara liberal. Jag bara vägrar att ge upp på walk over för att de är dem som får synas i media.

      Fp är inte min talman. 😉

     • Kristian

       /  03/29/2015

      Hmm: Det var snarare svensk feminism jag tänkte på.

      Håller med om att dagens Fp inte har en aning om vad ”liberal” betyder!

     • Hmm

       /  03/30/2015

      Kristian: Jag förstod att det var feminism som du var ute efter. Jag valde att skifta fokus lite för att ibland är det lättare att se vad man pratar om ifall man använder ett mer neutralt exempel. Samma med anti-rasiterna. Samma poäng annan grupp.

      Jag hade lika gärna kunna skriva att Kakan inte är min talman, Eller Ossin är inte min anti-rasit talesman, men jag är rädd för att ni inte hade sett sammanhanget lika lätt då. Eller har jag fel?

      Jag är en liberal, anti-rastit feminist, men ingen av de tongivande som hörs idag respekterar mig. Jag tror att just med liberalerna på denna blogg så var de lättast att identifiera sig med vad jag försöker få fram. Fp respekterar dem lika lite som Kakan gör det med mig. Men jag misstänker att ingen/få här skulle sluta kallas sig liberal pga vad Fp säger och gör även om det just nu är Fp som skriker liberal högst?

     • Det liberaler i USA gjorde när vänstern snodde etiketten ‘Liberal’ var att börja kalla sig ‘libertarians’ istället. Ingen i USA förknippar längre ordet ‘liberal’ med klassisk liberalism.

      På liknande sätt är det allt fler som tycker att det är rena skämtet att feminism skulle stå för jämställdhet. Då är det dags för dem som verkligen kämpar för jämställdhet att kalla sig något annat.

   • Zipper

     /  03/29/2015

    Jag tycker det är rätt att visa upp då deras beteende faktiskt accepteras av ledande företrädare för samma ideologi.
    Jag har aldrig hört Åsa Romson, Gudrun Schyman eller någon inom den större median kritisera dessa människor som faktiskt finns i stor ”upplaga”.
    Därför tycker jag att detta behöver visas upp.
    Det är väldigt viktigt.

    Svara
   • Erik

     /  03/29/2015

    Twitterhandle – antal följare

    @ladydahmer – 15,5 tn
    @smulsex – 9008
    @bitterfittans – 6665
    @sinoes – 5958
    @aliciadickner – 4352
    @oidentifierad – 3561
    @nicegajja123 – 2523
    @hej_gulsen – 2131
    @attitydisk – 1324
    @KattRevolution – 1324
    @corruptqueer – 1232
    @Vitt_fluff – 906
    @spokpandabarnet – 762
    @blackdowwn – 737
    @mogligsvamp – 688
    @drmtjej – 621
    @ling0n – 594
    @MsMorticiaFrump – 523
    @Nieszkas – 474
    @poststrukturell – 297
    @daniellatfc – 236
    @mensmys – 67

    Hälften av dem har över 1000 följare och 18/22 har över 500 följare. Det är alltså rätt långt över några genomsnittliga twitteranvändare.

    Svara
    • Magnus Olert

      /  03/29/2015

     Jaha, ok, i så fall. Toklandet borde kanske vara tydligare med detta i kommande inlägg. Och kanske borde han ha en undre gräns för vilka som anses relevanta att ta med? 67 följare borde definitivt inte kvalificera.

     Svara
     • Erik

       /  03/29/2015

      67 följare är definitivt i minsta laget, men ett av de medplockade inläggen retweetades av Lady Dahmer och då sprids det inte längre till enbart 67 följare… (Lady Dahmer är f.ö. en av hennes 67 följare, och Lady Dahmer följer under 500 twittrare.)

      Med det sagt skulle jag förmodligen inte tagit med inlägg från henne som inte retweetats av någon. Efter att ha tittat på hennes senaste inlägg kan jag lägga till att hela Toklandets inlägg kunde ha handlat om enbart henne. Hon verkar inte helt stabil…

  • Den kvinnliga ingenjören

    /  03/30/2015

   Tycker tweetinläggen är bloggens höjdpunkt. Då ser man tydligt hur hemska mina ”medsystrar” verkligen är.

   För mig är det sjukt att dom inte blir dömda för hets mot folkgrupp. Byt ut order man mot invandrare liksom. Varför finns ens den lagen om detta får fortgå?

   Svara
   • Hmm

     /  03/30/2015

    Tycker att åtalspunkten snarare borde vara sexsim. Män är inte en folkgrupp lika lite som att kvinnor är det, utan det som dessa sysslar med är ren och skär sexsim.

    Svara
   • Svenne

     /  03/30/2015

    Alla är inte lika inför lagen, tyvärr.

    Svara
 2. Blåval Rödval

   /  03/29/2015

  Oj, det var många karriärtermninerande tweets på en gång. Sen ska vi ha klart för oss att dom där människorna inte är tillräckligt drivna och illsluga för att lyckas ha ihjäl ens en fluga.

  Men det var rolig läsning och vill man läsa hur proffsen gör när det går dom emot i livet så kan jag rekommendera:

  http://www.microaggressions.com/

  Svara
  • anonym

    /  03/29/2015

   Jag antar att du har läst Vitt_fluffs cv?
   X Det verkar som att med radikalfeministiska idéer så kommer också en grandios och överdriven uppfattning om den egna kompetensen.

   EDIT från MiT: Det var ett gränsfall att ha med sidan till hennes CV, egentligen tycker jag att den kan vara kvar men kanske dumt att låta den vara offentlig, hon har ju valt att ändå vara lite anonym.

   Svara
   • johan

     /  03/29/2015

    Nja, så farlig var den väl inte? Det enda som var lite anmärkningsvärt var motivationen till varför hon hade slutat på Universitetet. Det är inte ovanligt i datafolkskretsar att hoppa av högre utbildning, men då brukar man helt enkelt låta bli att nämna sin universitetsutbildning.

    Jag ser inget större fel med hennes CV..

    Svara
    • anonym

      /  03/29/2015

     LISP är inte ett lågnivåspråk till att börja med.
     Hon har massor av års erfarenhet av unixsystemadministration men kan inte BASH. Hon säger sig ha jobbat med routing för ett företag med 150 anställda, med CISCOutrustning men hon kan varken EIGRP, BGP eller OSPF.

     Svara
   • Blåval Rödval

     /  03/29/2015

    Jag läste den där CV:n med mina rekryteringsglasögon. Det var inget som höll ihop. Node.js är inget högspråk, det är en plattform. Varken C, C++ eller LISP är inget lågnivåspråk.

    Hon har jobbat inte lyckas hålla sig anställd längre perioder och hoppar av en utbildning med motivering att dom inte kunde lära henne något som inte redan visste. Tyder på antingen dåligt tålamod eller andra oönskade egenskaper.

    Konsultbolaget i England har ingen hemsida av värde: http://weareprompt.com/ vilket ger massor med suspekthetspoäng

    Mediapilot är förvisso legitimt men där var hon kabelapa.

    Det första bolaget var hon typ in och vände på.

    Ledsen, men hon skulle inte få bredda sin kunskap på mina pengar. Snyggt CV annars.

    Svara
    • notsure

      /  03/29/2015

     OT:
     Haha. Jag tror vi har olika syn på vad som är lågnivåspråk. C för mig är en tillsnyggad assembler. Skulle även räkna in C++ och Objective-C som ganska lågnivåiga. Min gräns för högnivåspråk går nog vid Java och C#. Skulle nog även räkna in ”specialarna” i högnivå (typ prolog, haskell, F#, mfl).
     Allt som behöver intepretator är script-språk (javascript, bash, powershell, mfl) och inte programmeringsspråk.
     Folk som säger att de programmerar i XML, HTML (delmängd av XML) eller CSS (!?) vill jag örfila.

     Svara
     • Kristian

       /  03/29/2015

      Hehe. Sök på bilder med ”css is awesome”.

      Fast alla som tycker det är kul har redan gjort det, och övriga förstår inte skämtet …

 3. Björn

   /  03/29/2015

  Fast ”vitt fluff – vidrig kommunisth*ra” måste vara ett trollkonto. Det är bara för galet det som kommer därifrån

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/29/2015

   Svårt att se någon skillnad faktiskt.

   Svara
 4. MiT

   /  03/29/2015

  ”På livets räkmacka ända ner i sängen”
  https://archive.today/bqeu1#selection-497.0-497.36

  Svara
  • Anders Senior

    /  03/29/2015

   Hela stycket är en enda orgie i självmotsägelse.
   Kroppen orkar inte efter en hård arbetsdag, men att vara hemmavarande fru (eller man) är tabu….

   ”Sex handlar om ork. En välgymmad kropp orkar mer än den som slitits av tunga lyft och monotona arbetsuppgifter.etc. etc. hela vägen igenom.”

   Så monotona lyft på jobbet är skadligt medan monotona lyft på gymet är nyttigt?
   Eller kan det möjligen vara så att de som får sin träning på jobbet inte behöver gå på gym och vice versa? Att de flesta som går på gym har stillasittande kontorsjobb?
   Vad kostar ett gymkort?
   Hoppas inte Stefan Löfven får reda på detta, då kommer han väl att förmånsbeskatta monotona kroppsarbeten som förebyggande hälsovård i paritet med Gym….

   Jag gillar särskilt slutet med hennes tre iakttagelser:

   ”Den första handlar om skämtarna. Mina konton översvämmades av den ironiska generationen som på något tvångsmässigt sätt måste skämta till det hela.

   ”Den andra rör de som tyckte att sexualitet inte handlar om reproduktion. Självklart handlar sex om drift och njutning, men det handlar också om att göra barn. Den reproduktiva hälsan var en stor politisk fråga när jag var yngre. Vi krävde preventiv­medel, fri abort, smärtfri förlossning, föräldraförsäkring och daghem åt alla barn.
   Kvinnohälsan är fortfarande intimt förknippad med sexualiteten. Det är kvinnorna som ska vara sexiga, men inte horor. Som tar fortsatt ansvar för preventivmedlen. Som så småningom föder på överfulla BB-avdelningar, varje år skadas tusentals kvinnor vid förlossningen. Men det var det alltså ingen som skrev till mig den här gången.”

   ”Min tredje notering var i stället att det bara var män som hörde av sig och ­deras kritik var en helt annan.”

   Eftersom nu BARA män hörde av sig torde det rimligtvis ha varit endast män som även kommit med de kommentarerna som föranledde hennes första två iakttagelser….. -Men nej, de var en helt annan kritik de kom med??? Alla som svarade kom alltså med en helt annan kritik än den som föranledde hennes iakttagelse….

   Jag vet inte vad skall jag säga om detta, annat än att det påvisar feminismens strukturer i allmänhet, motsägelsefullt, ologiskt, och rent ut sagt dravel!

   Samt att det är ren kommunism, vargen förklädd som ett får.

   Svara
   • anonym

     /  03/29/2015

    Du behöver faktiskt inte ens gå på gym för att få en riktigt bra kropp se t.ex. https://www.youtube.com/watch?v=LqgGhJywnHI

    Svara
   • Hmm

     /  03/29/2015

    Anders Senior: Fråga. Är det din åsikt att folk som har fysiskt krävande med bl a monotona lyft jobb inte behöver gym, eller var det något du tolkade i det du länkade till?

    Svara
    • Anders Senior

      /  03/29/2015

     Jag försökte bara få något derivat ur detta citat:

     ”Sex handlar om ork. En välgymmad kropp orkar mer än den som slitits av tunga lyft och monotona arbetsuppgifter.etc. etc. hela vägen igenom.”

     Hur hon gör skillnad på gym och kroppsarbete, som om ett besök på gymet inte skulle bestå av kroppsarbete. Det är inte min åsikt, jag försöker bara förstå hur hon tänker…

     Svara
     • Hmm

       /  03/29/2015

      Anders Senior: Tack för svar. Blev lite konfunderad där ett tag om du inte trodde på fördelarna för även en kroppsarbetare att gå på gym, för det finns det ju. Blev lite nyfiken på hur du tänkte motiverar det om nu så hade varit fallet, vilket det ju inte var. 🙂

     • Hmm

       /  03/29/2015

      Tillägg: Jag var helt enkelt lite lat. Orkade inte gå in på länken för att ta reda på hur det förhöll sig. 😉

  • notsure

    /  03/29/2015

   Det hon försöker säga är att kinesiska kvinnor historiskt inte har arbetat. Hur skulle man annars bli 13 miljarder människor?
   Maken till dumhet som gror i Sverige är makalös.

   Svara
 5. Zipper

   /  03/29/2015

  Graden av galenskap från dessa typer av individer höjs för varje gång feministtweets sammanfattas.
  Man undrar hur långt det måste gå innan etablerade feminister som inte är fullt så vrickade, men inte alltför långt ifrån, tar avstånd från detta sjuka beteende.
  Det är helt sjukt att dom inte gjort det hittills.

  Svara
 6. QED

   /  03/29/2015

  Psykiatrin experimenterar med öppenvård för tyngre patienter. Alla frigående får ett twitterkonto för att signalera att de lever. 😉

  Svara
  • anonym

    /  03/29/2015

   Det var väl inte riktigt vad artikeln sa. Och jag måste säga att det var en hel del saker i artikeln som verkade rimligt.

   Svara
   • Zipper

     /  03/29/2015

    Håller med. Det är självklart att någon som inte vill äta kött inte ska tvingas till det.
    Och mycket riktigt är gamla rekommendationer från Livsmedelsverket väldigt förlegade idag. Det går visst att äta en varierande och hälsosam kost utan kött. Tyvärr är det många som fortfarande hellre vill hålla fast vid gammal föråldrad vetenskap som numera är rejält motbevisad.

    Svara
  • Kristian

    /  03/29/2015

   Tja, den som inte vill äta kött skall väl få slippa, men man kan väl knappast tro att ”våld mot djur” går att undvika vid storbruk. Det finns alltid något som vill äta grödan och måste utrotas. Krasst sammanfattat:
   http://www.smbc-comics.com/index.php?id=1722

   Svara
 7. Kristian

   /  03/29/2015

  OT: kul test – hur postmodern är du?
  http://app.johanahlen.info/Postmodernism/

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/29/2015

   Imponerande test. Slutet var bäst. Min webbläsare skrek ”gubbkärring” och kraschade.

   Svara
 8. Kristian

   /  03/29/2015

  OT: Norge tycker inte inte om Skavlan’s behandling av Åkesson.
  http://www.vg.no/rampelys/sverige/klagerekord-mot-skavlan/a/23425700/

  Norge ligger lite före i moral, medmänsklighet och vanlig hyfs.

  Svara
 9. Svenne

   /  03/29/2015

  Svara
 10. Svenne

   /  03/29/2015

  Schhhh…

  Svara
 11. Svenne

   /  03/29/2015

  Evolutionen pågår ständigt…

  Svara
  • pet

    /  03/29/2015

   Så män skaffar skägg ocb kvinnor skaffar… Push-up, läppstift, läppglans, mascara, rouge, färgar håret, bleker håret, lockar och stylar håret, rakar sig, solar sig, skaffar högklackat, tajta byxor, utsmyckningar och strass, övrig foundation visar benen och visar urringning. Det hela är extra tydligt då de gärna bräcker andra kvinnor men män får inte utan samtycke uppskatta utstyrseln då de riskerar uppfattas som otäcka. Hahahahahahaha!

   Svara
   • Majsan

     /  03/29/2015

    Helt sant det du säger om vissa kvinnor (kanske till och med många) men har du kollat ‘manshyllorna’ på större butiker på sistone? Det laddas upp för att göra männen till fåfänga osäkra ‘stycken’ de med.

    Svara
    • pet

      /  03/30/2015

     Japp, helt klart finns det fåfänga män. Det tycks mig vara en uppenbar motivering till att anlägga skägg, bland annat. Den typen av diskussion öppnar upp en bred port av val vissa kvinnor gör, vilket jag tycker är intressant. 🙂

     Svara
   • Svenne

     /  03/29/2015

    Gillar:)

    Svara
  • Majsan

    /  03/29/2015

   🙂 Min karl anlägger ‘vinterpäls’ och skyddar förträffligt mot kalla vindar och snörusk. Rätt praktiskt. OCH det är snyggt, särskilt nu när han börjar bli en äkta primatisk ‘grayback’ 🙂 (min bara min ! 😀 )

   Svara
 12. Svenne

   /  03/30/2015

  Feministisk skämtpolitik?
  http://erixon.com/blogg/
  ”Årets skämt måste vara utrikesmininister Margot Wallströms svar på frågan om hur hon tycker hon hanterat Saudiarabien. Till SVT säger hon:

  – Jag har hanterat det proffsigt.”

  Svara
 13. Svenne

   /  03/30/2015

  Svara
 14. MiT

   /  03/30/2015

  Svara
 15. MiT

   /  03/30/2015

  Svara
 16. MiT

   /  03/30/2015

  Svara
 17. Klicka för att komma åt Internfeministisk-handbok-f%C3%B6r-tryck.pdf

  Lite urdrag ur kärleksboken:

  Sid 29:
  ”Stadgarna säger att ”Kvinnor ska vara representerade i valda organ och på förtroendeposter med MINST 50 procent om inte synnerliga skäl förhindrar detta” (§ 21). Det innebär att man kan välja styrelser med enbart kvinnor eller med en majoritet kvinnor men inte styrelser med en majoritet män.”

  Sid 26: Ett nej är inte alltid ett nej…
  ”Nöj er inte med svar från kvinnor som hänvisar till att de inte kan/inte har kunskap nog för uppdraget.”

  Sid 6:
  Att kvinnor hålls tillbaka i Vänsterpartiet syns i representationen i parlament och styrelser där män är överrepresenterade.”

  Sid: 61
  – andelen kvinnor bland medlemmarna i partiet är 48%
  – andelen kvinnor i Verkställande utskottet är 57%
  – andelen kvinnor i Riksdagsgruppen är 58%
  – andelen kvinnor i Partistyrelsen är 64%

  Sid 34-35:
  ”I en miljö med enbart kvinnor behöver man inte kämpa för utrymmet på samma sätt och att dela upp i tjejgrupper och mansgrupper, separatism, kan därför vara en taktik för att ge kvinnor utrymme både att formulera feministiska dag-ordningar och att fördjupa teoretiska och ideologiska kunskaper, gärna inom de områden där män annars dominerar.”

  Sid 43:
  ”En träff för männen inför konferenser och kongresser kan fylla en funktion, men det är viktigt att tänka till så att det inte blir meningslöst eller i värsta fall bara ett organiserat tillfälle att förstärka könsmönster. För att bryta det kan en bra idé vara att ha en kvinna som håller i träffen.
  Det finns inget behov av fler ensamma rum för män, sådana finns det redan gott om.”

  Vitsen med Manskvällar är enligt boken att
  1. Diskutera hur man kan stötta partiets kvinnor.
  2. Hur man kan stå tillbaka som man.
  3. Hur man kan göra andra män uppmärksamma på härskartekniker.

  Sid 50:
  Även inom Vänsterpartiet måste vi vara vaksamma på hur män söker sig till varandra för att utveckla politiska idéer, diskutera något de har läst eller höra hur andra tänker i en specifik fråga.”

  Svara
 1. Lite fler feministiska tweetar | WTF?
 2. Kommentarer som förtjänar att inte glömmas bort | WTF?
 3. Ännu fler feministiska tweetar | WTF?
 4. De feministiska tweetarna tar aldrig slut | WTF?
 5. Lite blandat från 2015 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: