När kommer det ett svar från Unga Feminister?

Svar på frågan om deras eventuella inblandning i det som fick en ung transsexuell man att ta sitt liv för ett tag sedan alltså. Hans egna tweets såg ju ut så här

Hertzman2

Är det så att Unga Feminister är en grogrund och samlingsplats för hat? Drar de till sig sådana? Det är mycket möjligt att det är så. Det är till och med högst troligt. Men en sak är ju säker och det är att de inte vill svara på någonting angående detta. Inte på sin twitter och inte på bloggen. Eller jo, lite finns det faktiskt. Som det här på twitter

ungafeminister

Länken i tweeten går till ett KORT inlägg på bloggen och så här ser det ut

”Våra tankar är hos de som stod Lucas nära.
Vi är alla djupt skakade. Det är oerhört tragiskt det som har hänt.
Av respekt för Lucas nära och kära så vill vi inte diskutera denna tragedi offentligt utan ge utrymme för den privata sorgen.”

Så bekvämt… Men inte riktigt trovärdigt! De vill inte diskutera det överhuvudtaget. Det är där skon klämmer. De vill att det ska grävas ner eftersom det riktas anklagelser mot just Unga Feminister om att de var en starkt bidragande orsak.

Det här började för ett bra tag sedan verkar det som och jag vet inte vad han han ska ha påståtts ha sagt och inte men det ledde i alla fall fram till det tragiska. Unga Feminister verkade inte gilla honom för att han varit? med i FEMEN och när det var lite prat om detta i maj så skrev Unga Feminister två inlägg om det, ”Kommentar angående nyinvald i styrelsen” och ”Uttalande angående invald i styrelse – 21:37”.

Här följer lite tweetar från några som var i farten i maj och diskuterade honom. Jag har inte ansträngt mig för att få tidsordning eller sånt utan det är bara tweetar som har med detta att göra

lucas7

lucas8

Jag tycker det verkar som om han hade humor? Men det är ju i och för sig förbjudet i de kretsarna.

lucas9

lucas10

Som sagt, allt tyder på att han hade humor och inget annat. Är det brottet han begått kanske? Att ha humor i en humorlös omgivning?

lucas6

lucas5

Och titta där, en bekanting dök upp och kallar folk för ”as”…

Alla tweetar inklusive de ovan och nedan som rör detta och som jag har hittat kan ni se i den här pdf-filen. Även sådana som inte är med i inlägget alltså.

Men det jag tycker är intressant är att Unga Feminister vägrar att uttala sig mer i frågan eftersom det ändå är några som lägger åtminstone en hyfsad del av skulden på dem, även Lucas själv gjorde ju det. Och man kan inte gömma sig bakom att det är ett nystartat förbund med knappa resurser som inte kan undersöka vad som hänt för som de själva skröt om så har de ju fått över en halv miljon kronor av Ungdomsstyrelsen. Så resurser finns…

broderkent

Så hur ligger det till egentligen Unga Feminister? Vad har ni att säga om det? Är det sant det som sägs i tweeten ovan, att UF var de värsta när det gäller att hata så att en människa tar sitt eget liv?

Det är ganska otäckt men så fort det är näthat och drev någonstans så finns där folk med fina Fi-märken på sina avatarer och deltar.

Normalt sett så krävs det ganska mycket för att en person ska tippa över kanten, det ovan plus annat liknande som jag inte känner till ska ju inte räcka alls. Men det kan ju vara så att det är en person vars normalläge är på gränsen redan, man vacklar på kanten från början. Då krävs det väldigt lite. Det är MÅNGA med sina fina Fi-märken som behöver tänka på det! Men även andra också!

Och är det inte märkligt tyst om detta i övrig media? Om vi leker med tanken att det var SDU som hade anklagats för att hata en annan människa till döds, hade det varit lika tyst i övrig media då också? Vad tror ni? Jag vet vad jag tror hade hänt då i alla fall…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

40 kommentarer

 1. Axel Edgren

   /  07/06/2014

  Feminister har ingen humor. Män har ingen självkontroll. Synd att en man som i alla fall försökte vara feminist ballade ur (av samma näthat som LD och andra kvinnor klarar av någorlunda), istället för ett äggtroll eller någon äcklig Paul Elam-diakon.

  Psykiskt labila människor som inte tål råhet när de själva använder rå och alienerande ”humor” finns överallt. Feminister ska fortsätta precis som förut, eftersom det inte finns någon tendens till de-eskalering eller sans från sverigedemokrater, Elamister eller Flashbackister (jämställdister finns inte).

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/07/2014

   ”sans”

   Det kom från rätt person lol

   Svara
  • Så kom Axel och bekräftade det som MiT skrev om i inlägget. Ett svar fyllt av hat, utan substans. Axel brukar ju hänga mer på GD än här så man kan ju tycka att det är lite tragikomiskt att han valde just detta inlägg för att bekräfta det vi redan vet om feminismen.

   Svara
 2. Axel Edgren

   /  07/06/2014

  ”som de själva skröt om så har de ju fått över en halv miljon kronor av Ungdomsstyrelsen.” Hur mycket pengar har AVf”M” eller Maskulint Initiativ fått av Ungdomsstyrelsen? Inte så mycket va?

  Svara
  • Patrik

    /  07/06/2014

   Nej, självklart har AVFM eller någon annan mansorganisation inte fått ett öre här i Feminismens Saudiarabien. Kvinnoorganisationerna får däremot mångmiljonbelopp sammantaget. Det kallas jämställdhet.

   Svara
  • anonym

    /  07/06/2014

   Är det något att skryta om att organisationer som inte spelar underdogkortet hela tiden inte har fått några pengar? AvFM är förövrigt en amerikansk organisation, jag är starkt skeptisk till att de är berättigade att söka pengar av den svenska ungdomsstyrelsen.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/07/2014

    De har en svensk filial.
    Pantrarna är ju även de en ”låne”-organisation, och om jag inte har fel så har de fått en del statliga kronor för sin verksamhet.

    Svara
 3. Från https://www.flashback.org/sp49445440

  ”Jag kände Lucas ganska väl, umgicks det sista halvåret av hans liv och pratade mycket om kvällarna och kan meddela detta till alla:

  * Såsom ovan skrivet, stämmer… Lucas bar ett mörker inom sig och såg världen och människorna däri på samma sätt. Vi diskuterade ofta om detta – sa att jag kände likadant men att jag gjorde helvetet så roligt jag kunde. Vi bar båda två en dödslängtan inom oss som vi ändå skrattade åt tillsammans.
  * Lucas tweet om ”hatet från F!:s ungdomsförbund och andra etablerade feminister” var dock den utlösande faktorn, droppen som fick bägaren att rinna över. Det var då hen ringde mig och bad mig komma till henom. Hen sa att hen inte orkade mer… Jag hann inte. Hen skickade ett sms där hen skrev ”du vet att jag älskar dig va” och det var det sista jag såg av en av mina bästa vänner.

  Lucas var en homosexuell transPERSON, feminist och hade ett sinne för den mörka humor jag alltid älskat. Därför blev vi vänner (jag är dock bi, men vi var inte vänner av den sort som låg med varandra). Han anförtrodde hela sitt liv till mig ”för att jag aldrig dömde honom”… När varför skulle jag döma honom liksom? Han var en queerfeminist som till skillnad från andra försökte BÅDE i ord och handling att förändra de maktstrukturer vi lever i.

  Att INTE förstå att de vulgära tweets Lucas skrev var ironiska, JUST för att få fram poängen, är anmärkningsvärt efterblivet. Hela tonen var ju ironisk, och att slåss med ord och humor tror jag de flesta kan hålla med om är det bästa vapnet?

  Skulden är inte någons, ensamt. Men att samma parti jag själv är medlem av, låter sitt ouppfostrade ungdomsförbund trakassera och SJÄLVA reproducera de strukturer de bekämpar, är 1. destruktivt (ett steg fram, två tillbaka) 2. sorgligt (pga har en vän mindre nu) och 3. oförlåtligt…

  Jag vill verkligen be Unga Feminister ”fixa till sig själva”… ju mer ni hatar, ju svårare kommer våran kamp bli. Vill vi komma någonstans så består kampen knappast i att attackera andra feminister, utan snarare där patriarkala maktstrukturer finns. Och medlet att använda är knappast hat! Allt detta kommer ni kanske förstå när ni blir äldre”.

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/07/2014

   Den dyrköpta och tragiska läxan i detta fall måste ju bli att kampen mot patriarkala strukturer (Var hittar du strukturer av fadersvälde i Sverige ,förresten?) framförs av revolutionärer som är ordentligt förvirrade i sexuella identitetsfrågor , som tas på yttersta allvar och torgförs med häpnadsväckande kompromisslöshet. Ett tecken på en twitterrörelse som sakta äts upp inifrån och som sedan länge är moralisk bankrutt.

   Svara
 4. Lövet

   /  07/06/2014

  Axel Edgrens kommentarer har nästan alltid något gravt oempatiskt över sig…
  …något nästan skrämmande gement i sina återkommande dubbelstandardiserade inkonsekvenser.
  Man måste undra över den människosyn som resulterar i kommentarer som är så obehagliga att läsa…

  Svara
 5. Jag är mest nyfiken på varför F!sarna är emot FEMEN…

  Svara
  • Patrik

    /  07/06/2014

   Därför att FEMEN har gjort bröstaktioner i moskéer och kritiserat islam. Det strider mot principerna inom intersektionalismen och postkolonialismen, att se alla ”rasifierade” (dit de flesta muslimer räknas) som strukturellt förtryckta och att det är att ”slå nedåt” att göra aktioner mot en religion som främst företräds av ”rasifierade”.

   Svara
 6. Blåval Rödval

   /  07/06/2014

  Efter att ha läst det där så kan jag bara känna sorg för alla dessa vilsna och förtappade själar.

  Men hatet kommer att förtära deras små själar och kvar blir det tomma skal.

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/07/2014

   …Då ska jag inte skriva vad jag känner… Det är inte samma i.a.f. 😛

   Svara
 7. Det här var ett väldigt modigt inlägg. Det är alltid en katastrof när en ung människa tar sitt liv. Man kan aldrig lasta någon annan men vi kan var och en ställa oss frågan om det fanns något vi kunde ha gjort annorlunda. Jag tror inte att UF anade och ännu mindre hade för avsikt att driva Lucas till självmord. Vi vet inte och får kanske aldrig veta vad som försiggick inom honom men vi vet att han vände sig till en grupp som åtminstone utåt sett säger sig företräda personer med den sexuella läggning som Lucas hade. Han behövde förmodligen väldigt mycket stöd och bekräftelse men han fick det minst hos dem som han satte sin tillit till.

  Svara
  • notsure

    /  07/07/2014

   F! står för en förvirrad, ogenomtänkt och ovetenskaplig ideologi. Ingen, inte ens de själva vet hur man skall ta sig fram till det mål som ingen vet vilket det är. Ingen vet således heller vilka effekter det har på samhället. Klart är att i det här fallet så har en medmänniska tagit livet av sig, delvis på grund av förvirringen.
   Att anklaga UF för detta skulle enligt mig vara som att skicka en psykiskt sjuk människa till giljotinen, så jag håller med om att det är fel att anklaga UF för detta.
   Vi kan dock visa vad deras förvirring har för konsekvenser på folks liv.

   Svara
  • Larsson

    /  07/07/2014

   Håller med dig. Det finns inget som säger annat än att mobbarna önskade annat än att han skulle hålla tyst. Men de (FU och F!) odlar friskt en dubbelmoral av hat emot motståndaren, samtidigt som de säger sig verka för personer utanför ”cis-normen”. Det blir så tydligt hur fel de tänker när detta blir konsekvensen.

   Svara
  • wigwag

    /  07/08/2014

   Jag lastar UF dels för att ha odlat en intern struktur av intolerans och mobbingacceptans som indirekt bidrog till det bemötande Lucas fick. Och dels för att nu inte ta till sig kritiken som riktas mot organisationen. Det handlar om ansvarstagande och självreflektion. Man får ju verkligen hoppas att syftet, som du skrev, inte var att driva nån i döden men sin del av det som hänt och sitt ansvar i det hela kommer dock inte UF undan från. Vila i frid Lucas. Din själs plågor är nu över. Du var inte ensam i livet. Människor du älskade och gav din tillit till fick dig att känna dig ensam.

   Svara
 8. Jan

   /  07/07/2014

  Män, inte ens transsexuella män, är såklart inte välkomna i några feministiska organisationer såtillvida de inte näst intill suddar ut sig själva. Vilket den här unge mannen bokstavligen gjorde till slut. Ett djupt tragiskt fall.

  Svara
 9. Hej Alicia Dickner!

  Ja, du läste rätt. Den här kommentaren är riktad direkt till dig. Du har visserligen kallat mig för ”kräk” och ”obehaglig gymansielärare som du inte vet vad du ska göra med” men det kan vara glömt nu. Jag är inte arg längre. Jag är varken bitterfitta eller surkärring. Mina närmaste har stränga order att säga till mig på skarpen eller slå mig med något hårt i skallen den dagen jag uppvisar såna tendenser.

  Jag har sett dig på riktigt en gång. Du framstod i mina ögon som en söt och väldigt framåt tjej. Den bilden har förstärkts utifrån vad jag har sett av vad du har skrivit på andra håll. Att du drivs av en genuin vilja att kämpa för unga tjejers välmående tvivlar jag inte på ett ögonblick. Du är politiskt engagerad och skriver artiklar och är en av skribenterna på Alliansfritt. Jag har förstått att du nyss tagit studenten på en skola inte långt från där jag bor och där f ö två av mina fd kollegor arbetar. Jag vet inte om du känner dem. Jag har inte träffat dem på flera år så jag vet inte heller om de har varit dina lärare. Jag har också förstått att du har haft den goda smaken att välja ett väldigt vacker romanskt språk och bara det tyder på god karaktär (;-) ) Du är alltså väldigt ung efter vad jag har förstått, född 95, samma år som min dotter. Med tanke på din ålder kan jag inte annat än beundra din drivkraft och ditt patos. MEN… (för det förstår du säkert att jag har en invändning ) – jag kan inte förstå hur du tänker och menar när du använder din kraft och styrka på det sätt som du gör. Jag säger inte att ditt sätt är fel men jag förstår bara inte hur du tänker och hur du tror att du kan uppnå förändring till det bättre. Hur menar du? Jag är ärligt nyfiken på vad du vill uppnå och hur.

  Du får gärna kontakta mig om du vill. Jag är inte farlig. Jag bits inte och hatar inte feminister (Jordgubben kan nog intyga att jag är ofarlig att prata med även när ja inte håller md). Gör som du vill men jag är sökbar på mitt namn på både Eniro och hitta.se (OBS! Mitt nummer slutar på 67. Det som slutar på 21 är till min son och han kommer bli aningen förvirrad om det plötsligt ringer en främmande tjej på hans telefon.)

  Om du inte hör av dig respekterar jag det också naturligtvis. Se det som ett erbjudande till ett ärligt meningsutbyte utan hard feelings.

  Svara
  • anonym

    /  07/07/2014

   Vackert och romantiskt språk? FLN har nog en hel del att säga om det.

   Svara
 10. MiT

   /  07/07/2014

  Först hittar man på ”argument” som man sen ”bemöter”. Härliga jurister det finns…

  Svara
  • David8

    /  07/07/2014

   ”Mäns våld mot kvinnor” är en bara en del av relationsvåld. Problemet är att feminister påstår att män slår och kvinnor bli slagna, när sanningen är att relationsvåld fördelar sig lika mellan könen. Den könsrasistiska fördämningen blir som mögel på gödsel och hindrar lösningar förankrade i verkligheten.

   ”En man utanför konsum” är egentligen självmordsstatistiken, dödsfall på jobbet, antipojkkultur i skolan, längre fängelsestraff, vårdnad av barn med mera med mera….med mera…

   Vem som använder dumhet som försvarsmekanism är inte svårt att se. Religiös indoktrinering är inget nytt och det är också vad Pettersson lider av.

   Svara
  • notsure

    /  07/07/2014

   Alltid kul när jurister talar om för naturvetare att de inte kan abstrahera. Som programmerare så blir det struligt snabbt om man inte har koll.

   Svara
   • anonym

     /  07/07/2014

    Vad jag tror att Andreas har svårt att förstå är att det för ett matematiskt/naturvetenskapligt bevis räcker med ett fall där lagen inte gäller för att omkullkasta lagen. I feministisk vetenskap verkar det däremot vara så att ett fall som inte lyder under lagen är ett bevis på patriarkal vetenskap.

    Svara
  • anonym

    /  07/07/2014

   Jag skulle drista mig till att säga att Andreas dödar alla vettiga samtal med Andreas.

   Svara
 11. MiT

   /  07/07/2014

  Svara
 12. Patrik

   /  07/07/2014

  Det är fel att bara kritisera macho. Allt manligt ska bort.

  Svara
  • David8

    /  07/07/2014

   Vad var det Solans sa? Feminstiska män ska först ses som nyttiga idioter, sedan ska de erbjudas självmordbås på stan… Lika osmaklig som vanligt, bara mer aktuellt. Den ideologin/religionen hyllar journalister nästintill unisont samtidigt som de inte skriver ett ord om det som inlägget berör. Vidrig är väl det ord som bäst beskriver svensk media.

   Svara
  • Njae, här har jag lite invändningar. Ett stort problem i jämställdhetssträvandet är att så många kvinnor inte klarar av att vara i ett förhållande där de är de överordnade. Ingen höjer på ögonbrynet över en kvinna som har en make som har betydligt mer status än hon, och en sådan man ser sannolikt till att hitta olika sätt att förse sin hustru med status, ge henne områden där hon får bestämma, m.m.

   Kvinnor i överordnad position tycks sakna någon förebild att falla tillbaka på (kanske delvis för att de är livrädda för att söka män som förebild). De associerar då till att ‘vara mamma’, eftersom det är den överordnade roll de kan identifiera sig med. Att vara mamma till en vuxen man suger förstås.

   Detta syns även i forskning: kvinnor agerar mer unilateralt i relationer, män mer bilateralt – dvs män förhandlar, bjuder in och samarbetar, medan kvinnor gör som de vill. Kvinnornas sätt funkar så länge de är underordnade* i relationen, men mannen är med på att söka vägar att jämna ut balansen. Det funkar inte när de är överordnade. Mannen i underordnad ställning försöker fortfarande agera bilateralt, vilket späder på föraktet.

   Grejen är förstås att om kvinnor vill göra karriär och inte vara låsta vid mammarollen, skulle de behöva lära sig att känna sig hemma i relationer där mannen är mer inriktad på att ta hand om familjen.

   * Eftersom kvinnor i stor utsträckning väljer uppåt, dvs väljer en man som de själva beundrar och som kommit längre i karriären.

   Svara
 1. Sprejfärg är viktigt. Näthata någon till döds är inte viktigt | WTF?
 2. Lite som Marcus Birro fått på twitter | WTF?
 3. Tweetar från 2014 del 4 | WTF?
 4. Unga Feminister föreläste på Bromma gymnasium | WTF?
 5. Bacondrottningens återkomst | WTF?
 6. Påminnelse inför valet: Del 7 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: